AKDENİZ BELEDİYESİ, VATANDAŞA BEZ TORBA DAĞITTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ BELEDİYESİ, VATANDAŞA BEZ TORBA DAĞITTI


 

Akdeniz Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz bez alışveriş torbası dağıttı. Farklı günlerde kurulan alışveriş pazarlarında toplam 2 bin adet bez torba dağıtımı gerçekleşecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde alınan ve 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren naylon ve plastik alışveriş poşetlerinin ücretli olmasını içeren Çevre Yasası’na bir destek de Akdeniz Belediyesi'nden geldi. 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; ‘Sıfır Atık Projesi’ sloganıyla hayata geçirilen uygulama kapsamında, Üçocak ve Yeni Mahalle arasında kurulan ve yüzlerce vatandaşın uğradığı Perşembe pazarında alışveriş yapmaya gelen vatandaşlara bez torbalar dağıttı. 
Pazar yerini dolduran vatandaşlar, Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri eliyle yapılan dağıtıma büyük ilgi gösterdi. Ücretsiz dağıtılan bez alışveriş torbalarından alan ilçe sakinleri, çevreye gösterilen duyarlılık ve projeye verilen destekten dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler; Akdeniz Kaymakamı ve belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk ile dağıtımı yapan birim yetkilileri ve personele teşekkür ettiler. 

“DOĞAYA VE EKONOMİMİZE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”
Kaymakam Pamuk, çalışmaya ilişkin yaptığı değerlendirmede; çevrenin korunması ve gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir ülke miras bırakılması anlamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı projenin önemine dikkat çekti. “Sıfır Atık projesi kapsamında, naylon poşet kullanımını en aza düşürmeyi hedefleyen uygulamayı destekliyoruz” diyen Pamuk; “Belediye olarak bizler de, binlerce yıl bozulmadan doğada kalan çevre düşmanı poşet ve plastiklerle mücadele etmeye devam edeceğiz. 
İlçemiz Akdeniz’de kurulan alışveriş pazarlarında toplam 2 bin adet bez alışveriş torbası dağıtacağız. Vatandaşlarımızı hem bez torbaya alıştırmak, hem de çevre ve ekonomiye katkı olması hedefiyle, ilçe sınırlarında kurulan alışveriş pazarlarında dağıtımımız sürecek. Alışveriş için pazara gelen vatandaşlarımızın gösterdiği yoğun ilgi bizleri memnun etti. Doğa ve çevre ile ilgili toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla ilerleyen günlerde de etkinlik ve çalışmalarımız olacak” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA