“BELEDİYELER SANAYİ SİTESİ İÇİN ARKAMIZDA DURMADI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BELEDİYELER SANAYİ SİTESİ İÇİN ARKAMIZDA DURMADI”


 

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, kentin batısına ve doğusuna olmak üzere iki ayrı bölgede kurmak istedikleri 5 bin işyeri kapasiteli modern sanayi sitesi projelerini belediyelerin arkalarında durmaması sonucu hayata geçiremediklerini söyledi.

Cumhur İttifakı Mezitli Belediye Başkanı Serdar Soydan ve beraberindeki heyet, Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’i ziyaret etti. ESOB’dan yapılan açıklamaya göre ziyarette, Soydan ve Yalçın karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.  

Mezitli’ye birinci ve ikince el oto galericiler sitesini kazandırma yönündeki girişimlerini büyükşehir ve ilçe belediyesinin farklı siyasi partilerden olması kaynaklı hayata geçiremediklerinin altını çizen Başkan Dinçer, “Mezitli bugün sadece konut alanı olarak kullanılıyor. Hepimizin işyerleri ya Akdeniz’de ya Yenişehir’de. Sadece geceyi geçirmek için buradayız. Konaklama harici kimin bu bölgeye katkısı var. Bizler bu katkıyı sunmak, bölgeye katma değer kazandırmak istiyoruz ama maalesef önümüze engeller çıkartılıyor” diye konuştu.
Mersin’e biri batıya diğeri doğuya olmak üzere toplamda 5 bin işyeri kapasiteli modern sanayi sitesini kazandırma çalışmalarının yerel idarecilerin arkalarında durmamalarından kaynaklı olarak hayata geçiremediklerinin altını çizen Başkan Dinçer, “Mersin’in Toroslar bölgesinde 2500 işyeri kapasiteli sanayi sitesi için haritada yer işaretlendi. Ama sanayi sitesi için işaretlenen alan belediye meclis kararıyla maalesef konut alanına çevrildi. Gerekçe olarak da şehir hastanesi gösterildi. Oysa biz bir parseli her iki tarafı ağaçlarla çevrili yol olarak planlamıştık. Ağaçlar sanayi sitesini kapatacaktı. Ama hiçbir belediye bunun arkasında durmadı, bizlere destek olmadı ve sanayi sitesi alanı konut alanına çevrildi, bizim projelerimiz kağıt üzerinde kaldı” dedi.
Cumhur ittifakı Mezitli Belediye Başkan adayı Serdar Soydan da sivil toplum kuruluşlarına ve meslek kuruluşlarına büyük önem verdiğini ifade etti. Bugüne kadar Mersin’e yatırım gelmemesinin en büyük nedenlerinden birinin yerel ve genel idarelerin farklı olmasından kaynaklı olduğunu ifade eden Soydan, “Bizlere görev verilmesi halinde söz konusu şikayetleri sona erdirecek, kentimize katma değer kazandıracak bu projeleri hayata geçirme konusunda muktediriz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA