SORUN BEKA DEĞİL TENCERE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SORUN BEKA DEĞİL TENCERE!


 

Mersin’e çıkarma yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimleri beka sorununa dönüştüren hükümete sert tepki göstererek, asıl sorunun hükümet düşüren mutfak, tencere yangını olduğunu söyledi.

HEDİYE EROĞLU- SONER AYDIN 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart seçim çalışmaları kapsamında Mersin’e geldi. Otobanda partisinin il teşkilatınca karşılanan Akşener buradan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Daha sonra Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen toplantıya katılan Meral Akşener, partisinin adayları ile bir araya geldi. 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti adayı Burhanettin Kocamaz, “Bugün iyiler buluştu” diyerek, Mersin gönüllülerinin Genel Başkan Meral Akşener için yağmurlu bir güne rağmen insan seline neden olduğunu kaydetti. 
“Ben öyle inanıyorum ki önümüzdeki süreçte hep birlikte çalışacağız ve 31 Mart akşamı 1 Nisan güneşinin hazırlığını yapacağız” diyen Başkan Kocamaz, “1 Nisan aslında Mersin’de, ‘ben yaptım oldu ‘ politikalarına, dayatmalarına karşı, halkı dinlemeyip, hiçe sayanlara karşı verilecek en güzel cevap olacak. Biz bir araya gelip, iri, diri olursak, geçmişte 5 dönem nasıl başardıysak, 6’ıncı dönemi de sizlerle başaracağız. Genel başkanımız buraya kadar geldi bize güç, moral verdi ve önümüzdeki süreci daha iyi yönetmek, daha çok çalışmak için bize hız verdi” dedi. 

“ÇUKUROVA İLE İNATLAŞILMAZ”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise “Çukurova ile inatlaşılmaz, ne zaman inatlaştım, böyle bir şey olmaz” diyerek, konuşmasına başladı. “Ben böyle güzel yerlerde konuşmaya alışık değilim, böyle durumlarda genelde elektriği keserler” diyen Akşener, rakiplerine göndermelerde bulundu. 

“BEKA SORUNU İSTİKLAL SAVAŞI İLE BİTTİ”
İktidar partisinin yerel seçimleri beka sorununa dönüştürmesine tepki gösteren Akşener, “Türkiye’nin bekasının oylanacağı bir seçim gibi takdim ediliyor ama bu bir yerel seçim. Türkiye’nin elbette dış tehditleri, kurulduğumuz, Anadolu’ya adım attığımız 1771’den beri devam eden ve devam edebilecek bir tehditler zinciridir. Türk’ün bulunduğu yerde, Türk’ü rahat bırakan bir irade olabilir mi, elbette olamaz. Bu coğrafya rahat bir coğrafya değildir.
Ama beka sorun veya bekamızın ortadan kalkığı, kaldırıldığı dönemle ilgili hesabı bu millet bu kadınlar bu gençler, bu erkekler, bu yaşlılar ne zaman halletti, İstiklal Savaşı ile halletti. Can verdi, kan verdi ve bu coğrafyada ilelebet bağımsız, hür yaşayacağını, dosta düşmana canıyla, kanıyla ödeyerek gösterdi. Beka meselesinin yerel seçimler ile bir alakası yoktur. Anlıyorum, beyefendilerin bir sandalye, koltuk beka meselesi var ama bu kaçırılan konu şu; bu seçimde biz muhtar, belediye meclis üyesi, ilçe belediye başkanlarımızı, il belediye başkanlarımızı seçeceğiz. İnşallah Burhanettin başkana devam diyeceğiz.
Anamur’da Mehmet Türe’nin seçilmesinin Türkiye’nin bekası ile ne alakası var? Var sayalım Mehmet Türe seçildi, Musa Öztürk inşallah ki Kozan’da seçilecek, dün MHP’den Kozan’ı yöneten Musa Öztürk dün bekanın tehdidi değilken, bugün İYİ Parti’den adayken bekamızın tehdidi ise batsın bu dünya” dedi. 

“MUTFAK VE TENCERELERİN YANGINI HÜKÜMET DÜŞÜRÜR”
Annelerin çocuklarının cebine harçlık koyarken üzüldüğünü, çoğunun kocasının işsiz olduğunu da dile getiren Meral Akşener, “Beka beka deyip bizi uyutmaya çalışıyorlar. Esas mesele, mutfaktır, tenceredir. Mutfak ve tencerelerin yangını her hükümeti düşürmüştür. Bu defa bu hükümetin kulağını çekeceksiniz. Bu kulağı çekmezseniz, kızartmazsanız, o kulak kızarmazsa, bu uyarıyı vermezseniz 31’i akşamından hemen sonra 1 Nisan’dan sonra zam yağmuruna tutulacaksınız. Çünkü 4 yıl seçim yok dolayısıyla ne sayın cumhurbaşkanını koltuğu tehlikede ne de diğer ortağının. O zaten bizi attığı için komple rahat, koltuk ferah” şeklinde konuştu. 

“EVLERE GİRİN”
Konuşmasının sonunda salonu dolduran kadınlara seslenen Akşener Büyükşehir adayı Kocamaz’ı göstererek, “Hanımefendiler evlere gireceksiniz. Bu adam, adam gibi adam için çalışın. Adana’ya da sesleniyorum; Adana için çalışın. İki günlüğüne çağırdı sevgili ağabeyim, 3 günlüğüne daha geleceğim. Birlikte kapı zili çalacağız, hangi evlere gidip sorun yaşadınız bunları birlikte konuşacağız. Sizleri Allah’a, Burhanettin başkanı da önce Allah’a sonra siz kadınlara emanet ediyorum” şeklinde konuştu. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA