KOCAMAZ 5 PUAN ÖNDE! HDP’LİLERİN TERCİHİ SEÇER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KOCAMAZ 5 PUAN ÖNDE! HDP’LİLERİN TERCİHİ SEÇER!


 

İYİ Parti tarafından gerçekleştirilen ankette, Burhanettin Kocamaz 5 puan önde çıkarken, HDP’li seçmenlerin partileri aday çıkartmaması halinde tercihi ise Vahap Seçer oldu.

Haber Merkezi 

İYİ Parti tarafından gerçekleştirilen, ‘Belediye Hizmetleri Memnuniyet Araştırması Genel Temayül Yoklaması’nın Şubat ayına ait verileri açıklandı. Anketlerin çoğunda İYİ Parti ve Burhanettin Kocamaz önde çıkarken, HDP’lilere sorulan “Partinizin aday çıkartmaması halinde hangi adayı desteklersiniz” sorusuna Vahap Seçer cevabı verildi. 

ANKETE GÖRE KOCAMAZ 5 PUAN ÖNDE
Adana merkezli Ayna Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilen ankette; “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için size okuyacağım parti/adaylardan hangisine oy verirsiniz” sorusuna; yüzde 31,5 Burhanettin Kocamaz, yüzde 26,1 Hamit Tuna, yüzde 17,8 Vahap Seçer, yüzde 8,3 HDP adayı, yüzde 13,9 kararsızım cevabı verildi. Kararsızlar dağıtıldığında ise, Burhanettin Kocamaz’ın yüzde 36,6, Hamit Tuna’nın yüzde 30,3, Vahap Seçer’in ise yüzde 20,6 oy oranına sahip olduğu görülüyor.

HDP’LİLERİN YÜZDE 70’İ SEÇER’İ TERCİH EDİYOR
Ankette en dikkat çeken nokta ise HDP’lilerin verdiği cevap oldu. HDP’liler “Partiniz Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday göstermezse hangi adayı desteklersiniz” soruna; yüzde 42,9 Vahap Seçer, yüzde 13,7 HDP dışında bir partiye oy vermeyeceğim, yüzde 6,2 Burhanettin Kocamaz cevabını verirken, kararsızların oranı ise yüzde 37,3 olarak gerçekleşti. Kararsızların dağılımı ile birlikte HDP’lilerin yüzde 68,3’ü tercihini Vahap Seçer’den yana kullanıyor. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın performansının da sorulduğu ankette, yüzde 60 başarılı, yüze 19,5 başarısız, yüzde 14,7 kısmen başarılı yanıtı verildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA