ERDEMLİ’DEN TURİZM İÇİN AB ATAĞI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ERDEMLİ’DEN TURİZM İÇİN AB ATAĞI


 

Mersin’in Erdemli ilçesi ile Yunanistan’ın Selanik şehrinden Parga belediyesi, Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında, “Sürdürülebilir Turizmde Yerel Kalite Projesi”ni hayata geçirmek için protokol imzaladı. Erdemli protokol kapsamımda Yunanistan’ın Parga Belediyesi ile bilgi

Belediyeden yapılan açıklamaya göre projeye dair basın toplantısı, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu; Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yağcı, Yunanistan Parga Belediye Başkanı Antonios Nastas, Yunanistan Delta Belediye Başkanı Efthymios Fotopoulos’un katlımı ile Erdemli’de yapıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçe ile ilgili bilgiler vererek, ilçe nüfusunun 140 bin civarında olduğunu, yaz döneminde bu rakamın 650-700 binlere çıktığını belirtti. İlçede yıl içerisinde gerçekleştirdikleri programlardan birinin de Erdemli Çalıştayı olduğunu, sık sık akademik camiayı ağırladıklarını bildiren “Girişimcilerimizi, eğitimcilerimizi burada ağırlamak bizler için çok önemli. Bu çalışmalar ile Erdemlimizin refah düzeyi artacaktır. Daha iyi daha güzel bir ilçe için çalışmalarımız devam edecek” dedi. 
Parga Belediyesi yaptıkları işbirliğinin özellikle turizm sektöründeki işletme çalışanlarının eğitilmesine yönelik olduğunu aktaran Tollu, bu tür çalışmalarının süreceğini belirtti.
Proje sorumlusu, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yağcı da, Türkiye ve AB arasında 'Şehir Eşleştirme Hibe Programı' kapsamında oluşturulan 'Sürdürülebilir Turizmde Yerel Kalite Projesi'nde üniversitenin de yer aldığını söyledi.
Proje kapsamında, turizm sektöründeki personelin eğitilmesinin sağlanacağını belirten Yağcı, "Ülkemize gelen turist sayısı ile elde edilen gelirin artırılması için bizler de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu gelirden ve turist sayısından Erdemli'nin daha fazla pay alması için bu tür projelere ihtiyaç var. Proje ile sektör çalışanlarının eğitimi sağlanacak" ifadelerini kullandı.
Parga Belediye Başkanı Antonios Nastas da Mersin'in ve Erdemli'nin tarihi ve turistik zenginliğini yakından gördüklerini belirterek, turizmin çeşitlendirilmesi konusunda iş birliği yapmak istediklerini söyledi.
Tanıtım toplantısının ardından Yunanlı konuklar Erdemli’nin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Özellikle Kızkalesi’ne hayran kaldıklarını belirten Yunanlı heyet, Erdemli’ye en kısa zamanda tekrar geleceklerini söylediler.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA