SAĞLIKÇILAR EK GÖSTERGE İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAĞLIKÇILAR EK GÖSTERGE İSTİYOR


 

Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri, “3600 ek gösterge” talebi ile başlattıkları imza kampanyası çerçevesinde toplanan imzaları meclis başkanlığına gönderdi.

SONER AYDIN

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) “3600 ek gösterge” talebi ile başlattığı eylem ve kampanyalar devam ediyor. 9 Ocak’ta Mersin’de başlatılan imza kampanyası dün sona erdi. Mersin’deki sağlık ve sosyal hizmet emekçileri tarafından toplanan yaklaşık bin imza, postaneden TBMM Başkanlığına sunulmak üzere SES Genel Merkezi’ne yollandı. Konuyla ilgili SES Şube Eşbaşkanı Yılmaz Bozkurt tarafından sendika binasında yapılan açıklamada, 24 Haziran seçimlerinin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ek gösterge taleplerinin gündeme dahi alınmamasına tepki gösterildi. 

“3600 EK GÖSTERGE HAKKIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”
Cumhurbaşkanlığı ikinci 100 günlük eylem programında ise sadece eğitim emekçilerine 3600 ek gösterge verileceğinin ifade edildiğini dile getiren Bozkurt, “Bu yılın başında; “Hakkımız olan 3600 ek göster talebimizin yeni bir seçim malzemesi yapılmasına izin vermeyeceğiz.” demiştik. Ve “3600 ek gösterge hakkımız” talebiyle tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini kapsayacak bir imza kampanyası başlatmıştık. Mersin’deki Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçilerinden topladığımız imzaları PTT’den TBMM başkanlığına iletilmek üzere Genel Merkezimize göndereceğiz.  Bizler; Sağlık ve sosyal hizmet kolunda kamu görevlisi olarak çalışmaktayız. Çalışanlar olarak sendikamız vasıtasıyla toplu görüşme ve toplu sözleşme dönemlerinde mali haklarımızın iyileştirilmesi amacıyla taleplerimiz arasında ek gösterge artışı da sürekli olarak yer almıştır. Ancak, bugüne kadar bu artışlar yapılmamış, reel ücretlerimiz artmamıştır. Gerek çalışırken aldığımız ücretin artması gerekse de emekli olunca emekli aylığımızın iyileştirilmesi için ek gösterge rakamlarının arttırılması gerektiği inancındayız. Bu nedenle, 657 sayılı kanuna ekli 1 sayılı cetvelde düzenlenen ek gösterge rakamlarının sağlık ve sosyal hizmet işkolunda çalışan tüm emekçileri kapsayacak şekilde en az 3600 ek gösterge alacak şekilde kademeli olarak yükseltilmesini, Cetvelde yer almayan yardımcı hizmetler sınıfının düzenlenerek, 657 sayılı kanunun ekli 1 sayılı cetvele ilave edilmesini ve bu artıştan yararlandırılmasını talep etmekteyiz.  Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin haklı ve meşru taleplerini 2019 yılında elde edeceğimize olan inancımızı ve bu konulardaki mücadele kararlılığımızı daha önce kamuoyu ile paylaşmıştık. Yine aynı inanç ve kararlılıkla 3600 Ek gösterge hakkımızdan vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha belirtiyor ve tüm Sağlık Ve Sosyal Hizmet işkolunda çalışanları 3600 ek gösterge hakkımızı alana dek omuz omuza mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.
Açıklamanın ardından, kampanya çerçevesinde toplanan imzalar TBMM Başkanlığına verilmek üzere sendika genel merkeze gönderildi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA