“BİLETLERİ NEDEN BULUNMUYOR?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BİLETLERİ NEDEN BULUNMUYOR?”


 

Ankara Kars seferlerini yapan ve birçok vatandaşın da gitmek istediği ancak çoğu kez yer bulamadıkları Doğu Ekspresi treni biletlerini CHP Meclis gündemine taşıdı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde özellikle genç vatandaşlarımız başta olmak üzere birçok yurttaşın, Kars’a Doğu Ekspresi ile gitmek istediklerini fakat bazı turizm firmalarının tüm tren biletlerini önceden alması nedeniyle gidemediklerini ifade ettiklerini belirtti. Antmen önergesinde “Ankara-Kars seferini yapan Doğru Ekspresinde neden yer bulunamamaktadır?” diye sordu.

CHP’li vekil, kendisine gelen bilgilere göre yataklı vagonla yapılan yolculukların acenteler tarafından pahalı fiyatlarla satıldığını belirtti.  Önergesinde Ocak ve şubat aylarına ait Kars treni yataklı vagon kısmının henüz sistemde dahi görünmemesine rağmen aylar öncesinden turizm şirketlerine satıldığını bilgisinin iddia edildiğine değinen Antmen  “Bunlarla beraber yaygın sosyal medya ağları üzerinden ‘Doğu Ekspresi’ ve ‘Kars treni’ başlıkları üzerinden oluşturulan hesaplarda; TCDD’nin 118 TL olan yataklı vagon bileti, talebe göre, 1500 liraya kadar satılabilmektedir. Yani Doğu Ekspresi biletleri karaborsacıların da eline düşmüş vaziyettedir. Ayrıca basından edinilen bilgilere göre de Ankara-Kars arasında sefer yapan Doğu Ekspresi biletlerinin bulunamaması nedeniyle vatandaşlar Kamu Denetçiliği Kurumu'na şikayetleri nedeniyle başvuru yapmıştır” ifadelerini kullandı.
Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde; “Ankara-Kars seferini yapan Doğru Ekspresinde neden yer bulunamamaktadır?
Doğu Ekspresinin biletlerinin turizm acentaları tarafından toplu şekilde alınıp satıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise hangi firma bahsi geçen biletleri ne şekillerde satın almaktadır? Ne kadara almakta ve vatandaşlara ne kadara satmaktadır?
Doğu Ekspresi bilet satışı saatleri ve tarihleri neden kamuya açık şekilde TCDD’nin resmi internet sitesinden yayınlanmamaktadır?
TCDD’nin turizm şirketlerine toplu bilet sattığı doğru ise bu durum usulsüzlük değil midir? Doğru Ekspresi biletini satan firmaların yasal tarihler dışında 3 ay sonraya nasıl tren biletleri alıp satabilmektedir? Bu firmalara kim ya da kimler toplu halde bilet satmaktadır?
Doğru ekspresi seferlerinin başladığı tarihten itibaren bu yana kaç yolcu bu treni kullanmıştır? Kaç bilet satılmıştır? Bilet satış tarihleri nedir? Aynı anda alınan toplu bilet sayısı kaçtır? Bir kişi ya da kurumun veya şirketin bir defada aldığı an fazla bilet sayısı kaçtır? Kaç koltuk bu toplu satışlarda satılmıştır ve bunların tarihleri nedir?
Biletleri karaborsada satan hesaplar ve kişiler hakkında inceleme ve hukuki takip yapılmakta mıdır? Varsa bugüne kadar kaç kişi ve hesap incelenmiş, kaç kişi hakkında işlem yapılmıştır?


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA