3. EKONOMİ ZİRVESİ MERSİN’DE DÜZENLENECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

3. EKONOMİ ZİRVESİ MERSİN’DE DÜZENLENECEK


 

TURAB Genel Başkanı Sunay, Türk ve Arap iş insanlarını buluşturacak, “III.Türk Arap Ekonomi Zirvesi”nin Ocak 2020’de Mersin’e düzenleneceğini açıkladı.

Türk Arap Ülkeleri İş İnsanları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Canan Sunay, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen toplantıda, 21-24 Ocak 2019 tarihleri arasında Tripoli’de 2.si düzenlenen Türk-Arap Ekonomi Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TURAB’dan yapılan açıklamaya göre, toplantıya; MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, TURAB Yönetim Kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

TURAB’ın Türk ve Arap ülkeleri iş insanları arasında ticari ve kültürel faaliyetlerin gelişmesine katkı sunmak için kurulduğunu anımsatan TURAB Genel Başkanı Canan Sunay, “TURAB, 2003 yılında Akdeniz kıyısında önemli bir liman ve ticaret merkezi olan Mersin’de Türk ve Arap ülkeleri iş insanları arasında ticari ve kültürel faaliyetlerin gelişmesine katkı sunmak ve köprü görevi görmek üzere Mersin iş dünyası temsilcileri tarafından kurulmuş bir dernektir” dedi.

“15.YILIMIZDA ULAŞMANIN GURURU VE MUTLULUĞU İÇİNDEYİZ”

TURAB’ın amacının Türkiye ile Arap coğrafyası ve Türk devletleri coğrafyası arasındaki ticari ilişkileri zenginleştirmeye yönelik güvenilir bir iş ortamı hazırlamak olduğunu anlatan Sunay, “TURAB bu doğrultuda çok anlamlı bir fikri ticari ve ekonomik birlik çemberidir. Bu çemberi oluşturan paydaşlarımızla beraber 15.yılımızda ulaşmanın gururu ve mutluluğu içindeyiz. Bugün TURAB bir Mersinli dernek olmasının yanı sıra yönetim kurulu olarak göreve geldiğimiz 2016 yılından bu yana; yurt dışında başta Lübnan olmak üzere Fas, Tunus, Cezayir, Mısır, Moritanya, Kıbrıs, Libya, Sudan, Suriye, Irak temsilcilikleri ve Türkiye’de İstanbul şubesi ile Ankara, İzmir,  Bursa, Trabzon, Konya, Urfa, Mardin temsilcilikleri ile Türkiye’nin birçok ilinde bugüne kadar 350’yi aşkın üye kaydı bulunan bir dernek olmasının gururu ve mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

İlk Türk Arap Ekonomi Zirvesi’nin Kalkınma Bakanlığı himayelerinde, Mersin Valiliğimiz işbirliği ve TURAB ev sahipliğinde, Çukurova Kalkınma Ajansı ve geniş bir STK desteği yanında çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun destekleri ile Mersin'de gerçekleştirildiğini anımsatan Sunay, ikinci zirvenin de Lübnan'ın Trablusşam kentinde, Ankara, İstanbul, Konya, Adana, Mersin ve diğer bazı illerden katılan 60 iş adamı akademisyenler ve bürokratların katılımıyla gerçekleştiğini aktardı.

Zirvede TURAB ile Trablus Ticaret, Sanayi ve Ziraat Odası, Trablus Tüccar Kulübü İş Adamları, Türk Lübnan Dostluk Derneği ve Lübnan Giritliler Derneği arasında işbirliği protokolleri imzalandığını da aktaran Sunay, “Yine bizi sevindiren bir diğer işbirliği protokolü ise Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Trablus Ticaret, Sanayi ve Ziraat Odası arasında işbirliği protokolünün imzalanması oldu. İmzalanan protokoller ile iş insanlarımız şu anda iş dünyasında ticaret yaparken en çok aranan güven beklentisini aşma fırsatı bulacaklar. Çünkü protokoller kapsamında birbirimizle iş yapmaya başladığımızda protokoller bizler için bir referans niteliği taşıyacaktır.”

MERSİN’E III.TÜRK ARAP EKONOMİ ZİRVESİ’NE DAVET

Ortadoğu’da barış ve istikrarın güçlenmesi ve yapısal sorunlarında karşılıklı desteklerle aşılması için bölgesel anlamda daha fazla işbirliğine, daha fazla yatırım ortaklığına kavuşmak gerektiğini ifade eden Sunay, “Bütün dünyada huzurun teminatı ticarette gelişmedir. Ticaret, istikrar ve huzurda zenginleşmenin temelidir. Huzur olmadan ticaret olmaz, ticaret olmadan da zenginlik olmaz. Bu yüzden sahip olduğumuz doğal kaynak zenginliği, halkımızın zenginliğine dönüştürülmesinden yanayız. Arap Dünyasının kendi içindeki ticaret, seyahat ve iletişim engellerini aşmak ve bu engelleri kaldırması için, insanlarımız arasındaki gönül köprüsünü, ticaret köprülerini kurmak zorundayız. Türk-Arap Ekonomik Birliği için ilk adımları atmanın zamanının geldiğini düşünüyoruz. Su vesileyle tüm iş insanlarını Arap Dünyasına açılan kapı olan TURAB’a davet ediyorum. İlk zirvemizde aldığımız ve deklare ettiğimiz gibi bu zirveyi her yıl TURAB temsilciliklerimizin bulunduğu farklı ülkelerde yapma kararı almıştık. Ancak sonrasında Türk iş dünyasından  yoğun bir talep gelmesi üzerine TÜRK-ARAP Ekonomi zirvelerin bir yıl Türkiye'de bir yıl da yurt dışında yapma kararımızı buradan sizlerle paylaşmak istiyor ve şimdiden sizleri Türk ve Arap iş insanlarını Ocak 2020 de Mersin’e III.Türk Arap Ekonomi Zirvesi’ne davet ediyorum.

Dünyadaki ticaret savaşlarının önümüzdeki 15 yıl da devam edeceğini dair tespit ve düşüncelerle birlikte, bölgemizde geçici olduğuna inandığımız bu tarihi siyasi ve ticari krizin en kısa zamanda biterek yeniden Türk-Arap ülkeleri ticaret hacminin daha da gelişmesini ve buna bağlı olarak dış ticaret sektörü mensuplarımızın, siz değerli üyelerimizin  daha kazançlı ve bereketli dönemlere kavuşmasını diliyor katılımlarınız için teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA