TKP MUT ADAYI ŞİMŞEK: “OVACIK DENEYİMİNİ MUT’A TAŞIYABİLİRİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TKP MUT ADAYI ŞİMŞEK: “OVACIK DENEYİMİNİ MUT’A TAŞIYABİLİRİZ”


 

Demokratik Halk Dayanışması, TKP Mut Belediye Başkanı Adayı Devrim Şimşek, Ovacık deneyimini Mut’a taşıyarak, demokratik, halkçı bir yönetim sergilemek istiyor.

SONER AYDIN

Devrim Şimşek, Türkiye Komünist Partisi (TKP) Mut Belediye Başkanı Adayı olduğunu açıkladı. 1981 doğumlu olan ve İlçeye bağlı Kravga’da çiftçilik yapan Şimşek, Mersin Üniversitesi Mut Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun odlu. Eğitimini Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü’nde devam ettiren TKP Mut adayı Şimşek, özellikle Türkiye’de ses getiren Ovacık Belediyesi modelini Mut’a taşımak istiyor. Mut’ta yaşayan bir yurttaş olarak ilçenin sorun ve taleplerini bildiğini dile getiren Şimşek, projelerini ve çalışmalarını gazetemize anlattı. 

“MUT ZEYTİNİNE DEĞER KATACAĞIM”
Türkiye’nin zeytin ihracatının yüzde 10’unu karşılayan ilçede belediye desteği ile zeytinyağı fabrikası kuracaklarını ve zeytine değer katacaklarını kaydeden Şimşek, “Siyasal iktidarın verdikleriyle belediyecilik yapılamaz, biz üreteceğiz, çünkü tüketen değil üreten kazanır, Mut zeytini altın değerindedir, ülke zeytinin yüzde 10`nu üretmektedir. Bu değerden maalesef birkaç firma nemalanıyor, geçtiğimiz günlerde tescillenen Mut zeytini bahçesinde zeytini üreten, bakan, sulayan, budayan, toplayan Ahmet amcaya bir faydası olmayacak, Belediye desteğiyle kurulacak Mut Zeytin Üreticileri Birliği/Kooperatifi zeytinyağı fabrikası ile üreticinin kazanmasını sağlayacak,  ülke ve dünyanın bir çok yerine yetiştirdiği ürününü gönderen Ovacık Belediyesi'nin dağıtım ağını kullanarak Mut zeytini üretici değerinde ürününü satabilecek” dedi.

“HER VATANDAŞIN SAĞLIKLI BESLENME HAKKI VAR”
Un, ekmek, su gibi temel ihtiyaç maddelerinin yoksul kesimlere daha kaliteli ve daha ucuza ulaşmasının mümkün olduğunu vurgulayan Şimşek, “Beslenme temel ihtiyaçlardan biridir. Un, ekmek gibi temel ihtiyaç maddelerinin yoksul kesimlere daha kaliteli ve daha ucuza ulaşması mümkündür. Her vatandaşın sağlıklı beslenme hakkı vardır. Kırsal bölgelerimizde üretilecek ürünün işlenmesinde halka ulaştırılmasında Belediye görev üstlenebilir. Hem kırsal kesimdeki üretici önemli bir gelir elde eder hem de şehir merkezlerindeki insan daha ucuza daha kaliteli temel besin ürünlerine ulaşması sağlanır. Bir Belediyenin çevre ve temizlik anlayışı çöp toplama araçlarıyla gezip çöp toplaması olmamalıdır. Bu gerçekçi bir çevrecilik anlayışı değildir, çöp yığınları yakılarak doğaya kalıcı zararlar vermektedir. Geri dönüşüm çöpleri/atıkları yeniden kullanılabilir hale getirmektedir, belediye hem kendi içinde istihdam yaratıp hem çevreyi koruyarak kendi bütçesine katkı sağlayabilir” diye konuştu.

“OVACIK DENEYİMİNİ ANLATABİLİRİZ, ÖĞRETEBİLİRİZ, YAPABİLİRİZ”
Belediye meclis üyesi listesinde kadınlara yer vermek istediklerini kaydeden Şimşek, ilçedeki kadınlara da seslenerek şunları söyledi: “Bizim diğer düzen partileri gibi teşkilatlarımız yok, bizi destekleyen insanlara ulaşmada sorunlar yaşayabiliyoruz, buradan çağrımızdır bizimle birlikte söz, yetki, karar halka diyen dostların desteklerini bekliyoruz, yasal süreci tamamlamak için Belediye Meclis üyesi listesi hazırlamamız gerekiyor, bu konuda sıkıntımız yok ama bizim görüşümüz listenin kadın ağırlıklı olması, kadın arkadaşlardan listemizde olması, gönüllülük esaslı bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ovacık deneyimini anlatabiliriz, öğretebiliriz, yapabiliriz. Fatsa’da Terzi Fikri’den, Ovacık’ta Komünist Başkan Fatih Maçoğlun’dan aldığımız emekçilerin, ezilenlerin, yoksulların, yani bizlerin devrimci, halkçı, yerel yönetim anlayışını Mut’a taşımayı düşünüyoruz. Bu konuda söz söylemek isteyen dostlarımızın hepsine ulaşamadığımız için buradan çağrı yapıyoruz. Ben yapacağım değil, biz yapacağız diyenler, söz, yetki, karar Mut halkına diyeceklerle bir araya gelmek istiyoruz. Önemli olan başarmak değil, başarmak için ne yaptığındır.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA