VATANDAŞIN SOFRASI YARDIMLARLA KURULUYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VATANDAŞIN SOFRASI YARDIMLARLA KURULUYOR!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yardıma muhtaç bireylere desteği sürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Aşhane’den çıkan sıcak yemekler sofralara konuk oluyor. Mer-Ek fabrikasının ekmekleri de sofralarda baş köşede yerini alıyor. Yardım kolileri ise geçim sıkıntısı çeken ailelere destek oluyor. 

Kurulduğu 2016 yılından bu yana yaklaşık bir milyon 100 bin kişiye yemek veren Aşhane ile Büyükşehir Belediyesi her gün vatandaşın sofralara konuk oluyor. Mer-ek fabrikasında ürettiği sağlıklı ve hijyenik ekmekle de sofraların baş köşesinde yerini alıyor. 
Aşhane hizmetinden faydalanabilmeleri amacıyla sosyal incelemeleri yapılmış ve kartları dağıtılmış olan 250 ailenin evlerine ve Kadın Konukevi’nde kalan kadın ve çocuk misafirlere Aşhane’den haftanın beş günü günlük ortalama 450 kişilik yemek götürülüyor. 
Toplumsal eşitsizliklerin ve yoksulluğun azaltılması için yola çıkan ve ihtiyaç sahibi her bireye ulaşacaklarının sözünü veren Büyükşehir Belediyesi sosyal barışın tabana yayılması amacıyla hayata geçirdiği Dosteli Market Projesi ile binlerce vatandaşa ulaştı. 2019 yılı Ocak ayı itibariyle yaklaşık 33 bin 796 vatandaş yararlandı. 
2015 yılından bu yana Ramazan Ayında 177 bin adet Ramazan kolisi ihtiyacı olan evlere ulaştırılırken, Dosteli market açılmayan ilçelerde 2016 ve 2017 yılında 20 bin 400 adet gıda kolisi dağıtıldı.
Mersin genelinde unutulan bir geleneği yeniden canlandırarak Ramazan ayında kurduğu uçsuz bucaksız iftar sofralarında vatandaşları buluşturan Büyükşehir Belediyesi, 788 bin 100 kişilik iftar yemeği vererek her yaştan vatandaşı aynı sofrada birleştirdi.
Büyükşehir Belediyesi, Müslüman âleminde derin yaralar açan ve yas ayı olarak kabul edilen Muharrem ayında, her yıl Alevi yurttaşlar için iftar sofraları kurarak, canları bir araya getiriyor. Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılından bu yana verdiği 21 bin 550 kişilik iftar yemeği ile canların sofrasına konuk oldu.
Yangın ya da doğal afet gibi nedenlerden dolayı evleri zarar gören ve çaresizlik içerisinde kalan ailelerin yardımına da Büyükşehir Belediyesi koşuyor. 2015 yılından bu yana 277 ailenin yardımına koşan Büyükşehir Belediyesi aileye ev eşyası yardımı yaptı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA