“GÖREVİNİ LAYIKIYLA YERİNE GETİR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GÖREVİNİ LAYIKIYLA YERİNE GETİR!


 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve 6 Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegesi yayınladıkları bildiri ile TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’na, görevini; layıkıyla ve hukuka uygun bir surette yerine getirilmesi gerektiğini hatırlattı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Rize’de yaptığı konuşmaya bir tepkide Mersin Barosu’ndan geldi.

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile birlik delegeleri; Mutlay Halide Başar, Mehmet Zeki Demir, Levent Demir, Hilmi Kartal Er, Hakan Kendirci ve Özgür Özbek yayınladıkları bildiri ile TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’na, görevini; layıkıyla ve hukuka uygun bir surette yerine getirmeniz gerektiğini hatırlattı.

Barodan yapılan açıklamada, Türkiye Barolar Birliği ve baroların, hukukun ve adaletin, özgürlüklerin en yılmaz savunucuları olduğu ve bundan sonra da aynı bilinçle hareket etmeye devam ederek; kamu görevlerini aynı sorumluluk duygusu ile yürütmeyi kendilerine amaç ve şiar edinmiş kuruluşlar olduğunu vurgu yapıldı.

“Demokrasinin kesintiye uğradığı dönemlerde bile, bu görevlerini ve sorumluluklarını unutmamışlardır. Bu bağlamda hukuk ve demokrasi dışı hiçbir hareketi desteklemediği gibi, hiçbir egemenin de inisiyatifi ve emri altına girmemiştir” denilen açıklamada, “Avukatlık Kanunu’nun 123. maddesinde, Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nın görev ve yetkileri açıkça belirtilmiştir. Bu kapsamda birinci önceliğimiz, avukatlık mesleğinin sorunlarının ve meslektaşlarımızın yaşadığı ağır koşulların düzeltilmesidir. Meslektaşlarımız, mensubu olduğu Barosunu ve Barolar Birliğini yanında olmasını ister ve bekler.

Meslektaşlarımızın sorunları her geçen gün artmakta ve emeğimiz çok çeşitli şekillerde sömürülmekte, meslektaşlarımız mesleğini yapmaya çalışırken haksız muamelelere maruz kalmakta ve tutuklanmaktadır.

Tüm bunlar yaşanırken Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve tüm meslektaşlarımızın temsilcisi olan bir kişi olarak sayın Feyzioğlu’na seslenmeyi bir görev addetmekteyiz.

Sayın Feyzioğlu; Öncelikle size yönelik eleştiri ve itirazlarımızın, münferit bir olay ya da siyasi parti ziyaretlerinden kaynaklandığını düşünmeyiniz ki meslektaşlarınız olarak bizler o düşüncede değiliz.

Keşke mesleğimizin sorunlarını her mecrada dile getiren ve çözüm önerilerinin en ateşli savunucusu ve savaşçısı olsaydınız, keşke ötekileştirilmeye giden sözler sarf ederek hak ihlallerini göz ardı etmeseydiniz, keşke mesleklerini müvekkillerinin savunmalarını görev bilinci içinde ve ağır sorumlulukla yerine getirmeyi hedefleyen meslektaşlarınızı örgüt üyesi diye damgalamasaydınız, keşke en çok sahip çıkmanız gereken ve çağdaş ceza hukukunun temelini oluşturan masumiyet karinesini bir hukuk örgütü başkanı olarak ayaklar altına almasaydınız, keşke size muhalif olan herkesi devlet düşmanı olarak nitelendirmeyip, bu eleştirilere kulak verseydiniz, keşke seçim güvenliği diyenleri dış mihrakların maşası olarak etiketlemeseydiniz, keşke en insani talepleri dile getirdiği için bir gece yarısı kapıları kırılarak gözaltına alınan havalimanı işçilerine  kulak tıkamasaydınız, sahip çıksaydınız, keşke meslektaşlarınızın adil yargılanma hakkı ihlal edildiği ve tecritte tutuldukları için açlık grevine başladıkları gün Tehlike Altındaki Avukatlar Gününde siz de yanımızda olup, sahip çıksaydınız, keşke Uşak ilinde otopark sorunu nedeniyle yargılanan meslektaşlarınızın yanında olduğunuz gibi, sırf mesleğini icra ederken müvekkilini doğru savunmak adına duruşma salonunu terk eden, sırf bu nedenle yargılanan ve ilk duruşmada tamamı beraat eden meslektaşlarımızın da yanında olsaydınız, keşke savunma yaparken ‘subliminal mesaj’ verdiği gerekçesiyle tutuklanan meslektaşımızı savunurken bile ‘ama’ ile başlayan ve yapılanı meşrulaştıran bir dil kullanmasaydınız, keşke sizi eleştiren meslektaşlarımıza sosyal medya üzerinden, size ve birliğimize yakışmayan bir üslupla ‘hadi oradan’ gibi bir dil kullanarak cevap vermeseydiniz.

Size, görev ve yetkilerinizi bir daha hatırlatmak isteriz. Sizin, Türkiye Barolar Birliği Başkanı olarak, yönetim kurulundan özel yetki alsanız bile; yetkinizi aşarak ve asli görevinizi layıkıyla yerine getirmeyerek, başka mecralarda dolaşmanıza karşıyız, karşı çıkmaya ve eleştirmeye devam edeceğiz.

Tüm bu gerçekler karşısında; üstlendiğiniz görevi, layıkıyla ve hukuka uygun bir surette yerine getirmeniz gerektiğini bir kez daha hatırlatır, aşağıda imzası bulunan Mersin Barosu Delegeleri olarak güvensizliğimizi belirterek, Sizi de gereğini yapmaya davet ederiz”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA