“YAN YANA GELELİM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YAN YANA GELELİM”


 

Mersin’de demokrasi güçlerine seslenen HDP Eş Genel Başkanı Temelli, “Gelin demokrasi güçleri olarak hep birlikte bu faşist iktidara karşı omuz omuza verelim, bu ittifakı geriletelim” dedi.

HDP Mersin İl Örgütü, yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanındaki miting alanında “Adalet, Özgürlük ve Demokrasi” mitingi düzenledi. Miting başta Mersin olmak üzere, Adana, Osmaniye, Hatay illerinden katılımla gerçekleştirildi. Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP Mersin Milletvekilleri Fatma Kurtulan ve Rıdvan Turan, Adana Milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Kenan Peköz, Diyarbakır Milletvekili Ömer Öcalan, Mardin Milletvekili Pero Dündar, HDK Eşbaşkanı Gülistan Koçyiğit ve DTK Eş Başkanı Bedran Öztürk katıldı. Yağmur ve soğuk hava nedeniyle katılımın düşük olduğu mitinge katılanlar sık sık, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Direne direne kazanacağız”, “Leyla Güven Onurumuzdur” sloganları attı.

“LEYLA GÜVEN HAKLIDIR”

Mitingin açılış konuşmasını gerçekleştiren HDP İl Eşbaşkanı Mustafa Işık “Leyla Güven’in talebi açıktır. Leyla Güven haklıdır. Leyla Güven’in yaşayacağı herhangi bir sağlık sorunun sorumlusu AKP iktidarıdır. Şuna da değinmemiz gerekir ki seçim bizim için sadece bir seçim değildir. Halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak için bizim için bir fırsattır ve bu fırsatı değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

“ADAY ÇIKARTMADIĞIMIZ BÜYÜKŞEHİRLERDE DEMOKRASİ GÜÇLERİNİ DESTEKLEYECEĞİZ”

Mitinginde konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Temelli, batı illerinde aday çıkartmayarak demokrasi güçlerine destek vereceklerini söyledi. Seçimler öncesi birlik çağrısı yapan Temelli, “31 Mart yerel seçimlerine gidiyoruz. Bu seçimlerde HDP, Türkiye’nin her yerinde sesini yükseltecek. Barış, demokrasi, adalet sesini yükseltecek. Bu mücadelemiz sonucunda savaşı sonlandıracağız, yerellerde de iktidara geleceğiz. 31 Mart’ta öncelikle bu kayyumları hep birlikte süpürüp atacağız.  Kayyumlardan daha fazlası da yerel demokrasiyi inşa edeceğiz. Yerellerde yerinden yönetim anlayışımızla bu tekçi anlayışa karşı, bu otoriter anlayışa karşı halkın bizzat yönetime katıldığı bir seçenek sunacağız. HDP Türkiye halklarına seçenek sunuyor.  Sadece kayyumların olduğu illerde değil, Türkiye’nin her yerinde tüm halklara; demokrasi seçeneği sunuyor, siyaset yapma seçeneği sunuyor. Bu ceberut iktidara karşı yan yana gelelim. Bu zemini var etme sorumluluğunu taşıyan HDP, Türkiye’nin batısında Büyükşehirlerde aday çıkartmayarak demokrasi güçlerinin, emekçilerin, kadınların siyaset yapma hakkına olanak sağlıyor. HDP, ‘Gelin hep birlikte bu faşist iktidara karşı demokrasi güçleri omuz omuza verelim, bu ittifakı geriletelim’ diyor. İşte demokrasiden, barıştan yana olanların seçeneği budur.  Bu seçeneği var ettik. Sürekli bizle konuşuyor. Siyaseten söyleyecek bir şeyi kalmamış, vaat edecek bir şeyi elinde kalmamış. O yüzden sabah akşam HDP’ye saldırıyor. HDP’yi düşmanlaştırmaya çalışıyor.  ‘İttifak yapıyorlar, pazarlık yapıyorlar’ diyor. HDP’yi tanımamış. Biz ittifakı halkımızla yaptık. Biz ittifakımızı Türkiye demokrasi yürüyüşünde olanlarla yaptık. Emekçilerle, sivil toplum örgütleriyle, sendikalarla yaptık. Biz ittifakımızı kadınlarla yaptık, gençlerle yaptık. Bu kayyumcu anlayıştan Mersin’de de kurtulacağız, İstanbul’da da kurtulacağız, Ankara’da da kurtulacağız, İzmir’de de kurtulacağız.  Kentlerimizi kadınların kenti yapacağız. Eşit temsiliyete dayalı bir kent var edeceğiz. HDP kadınların partisidir. HDP bu mücadeleyi kadınlarla var etti, var etmeye devam edeceğiz. Emeğin, işçilerin, çiftçinin kentini var edeceğiz. İnsanca yaşam için insanca yaşam sunacağız. Bu adaletsizliğe birlikte son vereceğiz” diye konuştu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA