ÜRETİCİ, DEVLETİN YARDIM ELİNİ BEKLİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜRETİCİ, DEVLETİN YARDIM ELİNİ BEKLİYOR!


 

Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, afet mağduru çiftçiye devletin yardım elinin uzanmasını beklediklerini söyledi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in Anamur ve Bozyazı ilçesinde 25 ve 27 Ocak günleri yaşanan sel, fırtına ve hortum afetleri nedeniyle seralar yerle bir oldu. 
Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, Kanal 33 Televizyonu’nda yayınlanan Özdemir Yollarda Programı’na yaptığı açıklamada, afet mağduru çiftçiye devletin yardım elinin uzanmasını beklediklerini söyledi. 

“ANTALYA’YA DESTEK VERİRKEN, BİZİ UNUTMAYIN”
“Sayın cumhurbaşkanımız Antalya’da yaraların sarılacağını söyledi. Bizim bölgemizin üreticilerinin unutulacağını düşünmüyorum” diyen Gümüş, “Devletin eli uzanmazsa yaralar sarılmayacak. Seraların ayaklarının üzerine kalkması üreticinsin tarlaya dönmesi için devletin yardım elinin uzanması gerekir. Bizim bölgemizi de göz ardı etmesinler. Üreticiler mağdur durumda. Anne babalar çaresiz. Bankalara bir dünya borçları, kredileri var. Kredilerin ertelenmesi tek başına bir şey ifade etmiyor. Tekrar üretime dönebilmemiz için yeni kredilerin açılması gerekir. Faizler kalkmalı. Devlet elinin uzanacağına inanıyorum” dedi.
 
“SERALARIN YÜZDE 80’İ SİGORTASIZ”
Bölgede sigortalı sera oranının yüzde 20 dolayında olduğunu, yüzde 80’inin sigortasız olduğunu vurgulayan Başkan Gümüş, “Üreticilerimizin seralarını sigortalarını istiyoruz ama şuan yaşadığımız afet nedeniyle acilen devlet eli uzanmalı. Üretici tarlaya dönmez ise sıkıntı büyük olur. Hem üretici hem tüketici aç. Bizler üreteceğiz ki 81 milyon insan karnını doyuracak. Cumhurbaşkanımızın ve bakanlarımızın üreticinin yanında olacağına inanıyoruz. İthal ile bir yer varamayız. Borçsuz üreticimiz yok. Her yıl borç alıyor, ikinci yıla devrediyoruz. Şuanda mağduriyet sıkıntı çok büyük. 
Afetin olduğu gece Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar saat başı bizi aradı. Ankara’da gerekli çalışmaları yapıyorlar. Ben devletimize güveniyorum. Çiftçimiz çok zor durumda. Bizim bölgemiz Yörük bölgesi, aç olsa ‘açım’, susuz olsa ‘susuzum’ diyemez.
Yetkililerden yardım eli uzanması istiyorum. Çaresizlere çare olun. Lütfen bize yardım eli uzatsınlar, bir an evvel seralarımız ayağa kalksın, üreticilerimiz tarlaya dönsün” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA