BAŞKAN TUNA’DAN, SU FATURALARINDA İNDİRİM SÖZÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN TUNA’DAN, SU FATURALARINDA İNDİRİM SÖZÜ


 

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna; “Kentimizde su ve güneşi doğru kullanarak, hayata geçireceğimiz yerinde projelerle vatandaşımızın su faturasında indirim yapacağız” dedi.

 Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna’ya destek artarak devam ediyor. Seçim ofisinden yapılan açıklamaya göre; Başkan Tuna, Yenişehir İlçesi’ne bağlı Güvenevler Mahallesi’nde bulunan Güven Sitesi’nin sakinleriyle bir araya gelerek, projelerini paylaştı ve taleplerini dinledi.

Milletin içinde olmanın avantajının birinci ağızdan sorunları dinleyerek, çözüm yolları aramak olduğuna dikkat çeken Tuna, “Dert bilen insan derman olma konusunda hep bir adım öndedir. Hazırlanan raporlarla değil, milletimizden aldığımız değerleri bir araya getirmek suretiyle arz talep dengesini doğru yaparak ve ortak aklı ortaya koyarak Mersin’e hizmet etmek için yola çıktık. Tüm hemşehrilerimizin bizlere verdiği fikir çok önemli. O bilgeleri kendi teknik havuzumuzda yoğurarak, en doğru ve mantıklı olanı uyguladık ve bundan sonrada uygulamaya devam edeceğiz. İsrafçı değil, insaflı belediyecilik anlayışıyla çalışacağız” dedi.
Toroslar İlçesi’nde başarıyla sonuç aldıkları çalışma yol haritalarında bulunan sağlık, eğitim ve gençlik hizmetlerine Büyükşehir ölçeğinde daha da büyüterek devam edeceklerinin bilgisini veren Başkan Tuna; “Bu çalışmalarımızı 15 bin 853 kilometrekarelik alanda, bir milyon 816 bin insanımızın yaşadığı Mersinimizde sürdüreceğiz. Bunun yanında güneş, su ve toprak diyoruz. Güneşin her yönünden faydalanacağız. MESKİ’nin bir yılda ödediği elektrik faturası miktarı 85 milyon TL. Güneş enerji projesiyle bu bedeli ödemeyeceğiz. Mahsuplaşma ile yapacağımız proje. Dünyada; Amerika’da, İspanya’da ve Türkiye’de Toroslar’da olan yoğunlaştırılmış güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretme projemiz var.5 megabayt gücünde. Hem teknik öğretmenim hem elektrik mühendisiyim. Konu bizim konumuz. Elektriğe para vermeyip, oradan kazanımımızı ödediğiniz su parasından yüzde 15-20 civarında indirim yapacağız. 365 günün 306 günü güneş alan bu kentin güneşini inşallah maksimum düzeyde değerlendireceğiz. İkincisi, su. Müftü Deresi projesi, rekreasyon yapacağız. Yanları yürüme yolu, bisiklet yolu, kafelerle arada köprülerle birbirine bağlayacağız. Altta eski Tevfik Sırrı Gür stadının oradan Üseli’ye kadar olan her iki bandı da bu şekilde rekreasyon alanı olarak tespit edip, Yenişehir, Toroslar, Akdeniz ve sahile varıncaya kadar iki yakayı da bir araya getireceğiz. Köprülerle birbirine ulayacağız. Üstte Efrenk Baraj Projesi vardır.1968’de yapılmış duran bir proje. Onu hayata geçireceğiz ve suyu orada tutacağız. Hem sel baskınlarını engelleyeceğiz hem de o tuttuğumuz suyu yazın kademeli olarak ister bunu sulama suyunda kullan, ister hidroelektrik santrali kur, istersen içme suyunu getir işte cazibeyle gelen suyun maliyeti daha ucuz olur. Ne kadar ucuza mal ediyorsak, o kadar vatandaşımıza su parasında indirim yapmak suretiyle yansıtacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA