TASİAD’DA YENİ DÖNEM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TASİAD’DA YENİ DÖNEM


 

Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği’nde (TASİAD) tek liste ile gidilen seçimlerde başkanlığa Hamza Kara seçildi.

GİZEM EKİCİ

Tarsus Sanayiciler ve İşadamları Derneği’nin (TASİAD) Olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Tarsus Ticaret Borsası toplantı salonunda yapılan genel kurul toplantısında Divan Başkanlığını Mehmet Karagözlü yaptı.
TASİAD'ın yeni döneminde görev alacaklara başarı dileğinde bulunarak, görev aldığı sürece verilen desteğe teşekkür eden TASİAD Yönetim Kurulu adına konuşan Başkan Yakup Ateş “Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu olarak, 5 yıldır kentimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması için tüm üyelerimizle birlikte el ve gönül birliği içinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Görev alacak arkadaşlarımıza desteğimiz devam edecek.Yeni yönetim kurulunda görev alacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum." dedi.
Faaliyet raporlarının okunması ve onanmasının ardından Hamza Kara başkanlığındaki TASİAD’ın Yönetim Kuruluna; İhsan Kocamaz, İlker Ovacıllı, Nil Özveren Aşkın, Can Batır, Veyis Avcı, Yalçın Türko, Levent Eker ve Hakan Canan Can, Onur Kuruluna Ahmet Okyay, Ali Çayan, Nilüfer İçgören, Denetim Kurulu asil üyeliklerine Salih Şahbaz, Berdan Kaya ve Ferdi Çakır seçildi. 
Genel Kurulda Yakup Ateş, Hasan Şemsi, Orhan Koç, Mehmet Karagözlü, Ahmet Kalmış, Fikri Bucak, Ali Ateş, Ali Kıraç, Cahit Kıraşı, Ali Körtemur, Sedat Aysalar ve Tahsin Ateş ise Yüksek İstişare Kurulu’na seçildi.
TASİAD Başkanlığına seçilen Kara da, Yakup Ateş ve yönetim kurulu üyelerine bugüne kadar hizmetlerinden ötürü teşekkür ederek, “Öncelikli hedefimiz TASİAD olarak Tarsus için birliktelik ve beraberlik anlayışı içinde, Tarsus için önem arz eden konularda işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“ÖNCELİĞİMİZ İŞBİRLİĞİ”
TASİAD olarak, kentin, bölgenin ve ülkenin kalkınması için tüm üyelerle birlikte el ve gönül birliği içinde çalışmalarını sürdüreceklerinin de altını çizen Kara, “TASİAD olarak çağdaş uygarlık hedefiyle başta Tarsus’umuz olmak üzere, Mersin, Çukurova ve dolayısıyla ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için büyük bir heyecan ve şevkle çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. TASİAD olarak öncelikle kentimizin tüm dinamikleri, milletvekillerimiz, STK’lar, mülki amir, yerel yönetim, siyasi partiler, meslek odaları ve basın mensuplarımızla birlikte el ele vererek, Tarsus’umuz için hayati önem arz eden konularda işbirliği yapmayı sürdüreceğiz. 
TASİAD olarak bizler, Adana ve Mersin’i bir ve beraber Çukurova Bölgesi olarak gören, Mersin ve Adana’nın ancak el ele verdiği, birlikte hareket ettiği zaman daha çok kalkınacağına, bir ve beraber olduğu zaman bölgede yaşayanların refah düzeyinin yükseleceğine, yaşam kalitesinin artacağına yürekten inanıyoruz. Bizler bir arada yaşama kültürünü ve hoşgörüyü en iyi şekilde yaşatan bir bölgeyiz. Tarsus, Mersin, Adana; kısaca Çukurova Bölgesi Türkiye’nin en önemli tarım havzasına sahip bir bölgedir. Her zaman söylediğimiz gibi bizler Tarsus, Mersin, Adanalı, yani Çukurovalı olarak gücümüzü birleştirip, bir ve beraber olursak, güçlü bir Çukurova lobisine sahip olursak, hedeflerimize daha kısa sürede kavuşma olanağını yakalayabiliriz.Tarsus, Mersin ve Adana olarak, kısaca Çukurova Bölgesi olarak, “Ortak Akıl’da” buluşup, bölgemizin gelişmesi için hep birlikte el ele vererek üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmek durumundayız. Bu amaçla Ortak Stratejiler geliştirmeye, şehrimizin, ilimizin ve bölgemizin eksikliklerini dile getirmeye, iş dünyasının ufkunu açmaya hep birlikte devam edeceğiz. Biz TASİAD olarak, Tarsus’umuza her türlü yatırımın yapılmasının gerekliliğini sürekli olarak dile getiriyoruz, bu konudaki ısrarımızı devam ettirmeye kararlıyız. Bunların yanı sıra şehrimizde tarıma dayalı sanayinin mutlak surette oluşması gerektiğini de öteden beri söylemekteyiz. Türkiye’nin en verimli ve bereketli topraklarına sahip olan Tarsus’umuzda tarıma dayalı sanayinin kurulması bölgemiz için çok önemli projelerin başında gelmektedir. Bölgemizin olmazsa olmazı olan ve hatta Tarsus’umuzun katalizör gücü olan tarım sektörünün daha çok gelişmesi ve üretilen ürünlerin daha iyi değerlendirilmesi, üreticilerimizin daha çok para kazanması için tarıma dayalı sanayiyi mutlaka hayata geçirerek, bu alandaki yatırımların artık başlatılması kaçınılmazdır. Tarsus’umuzu bir Marka Şehir haline getirmek için bu kentte yaşayan herkese büyük bir sorumluluk ve görev düşmektedir. Biz TASİAD olarak Tarsus’umuzun hak ettiği yere ulaşması noktasında dün olduğu gibi bugün ve yarında taşın altına sadece elimizi değil, yüreğimizi koymaya devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA