HAYVANLAR TELEF OLUYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAYVANLAR TELEF OLUYOR!


 

Konkordato ilan ettikten sonra mahkemenin atadığı kayyumların, bu civcivlerin beslenmesi için gereken yemi yetkisi olmadığı için alamadığını ve hayvanların telef olduğunu söyleyen Milletvekili Gökçel, yasal düzenleme çağrısı yaptı!

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda konuşan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Çukurova’nın en büyük tavukçuluk işletmesinin konkordato başvurusunun kabul edilmesinin ardından yaşanan sorunlara dikkat çekti. 

Civcivlerin mülkiyetinin konkordato ilan eden şirkette olduğunu hatırlatan CHP’li Vekil, “Çiftçinin bunu yetiştirecek imkânı yok, yetiştirse de o şirketle anlaşma yaptığı için yetişmiş tavukları ne nakledebiliyor ne başka bir firmaya gönderip kestirebiliyor” şeklinde konuştu. Konkordato komiserinin yem alacak yetkisi olmadığını dile getiren Gökçel, bu alanda ivedilikle bir yasal düzenleme yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

“BU ÜLKEDE İLK DEFA KÜMESLERDE AÇLIKTAN CİVCİV ÖLDÜ”
CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel’in konuşması şu şekilde: “Değerli arkadaşlar, şimdi burada tabii ki biz milletvekiliyiz, parlamenteriz, yasa yapacağız. Tarıma dair de yasa yapmamız gerekiyor. Yasa yapmak için de komisyonlarda bazı konuları gündeme getirip bu sorunları çözecek, tarımda yaşanan sorunları çözecek yasal düzenlemeler de gerekiyor. 
Örnek veriyorum, öncelikle şu var: Bu ülkede ilk defa kümeslerde açlıktan civciv öldü. Gerekçe: Adana'da en büyük işletmelerden bir tanesi, zarar etmesinden dolayı konkordato ilan etti, Garip Tavukçuluk ve 280-290 civarında kümese fason üretim yaptırıyordu bu şirket. Civcivleri teslim ediyor, yemini ve girdilerini -orada beslenmesi için- gerekli materyalleri şirket veriyor; çiftçi besliyor, büyütüyor, otuz altı ila kırk iki gün sonra şirket gelip, alıp bu yetişmiş olan tavukları kesiyordu. 
Bunları hepimiz biliyoruz. Şimdi, burada işin ilginç tarafı şu: Zaten konkordatolar, iflaslar bu ülkede normal karşılanır hâle geldi ama burada bizim müdahale etmemiz gereken şöyle bir konu var: Konkordato ilan ettikten sonra mahkemenin atadığı kayyum, bu civcivlerin beslenmesi için gereken yemi alamıyor, yetkisi yok, yasal boşluk var. Bunlar canlı hayvanlar, telef oluyorlar. Çiftçinin bunu yetiştirecek imkânı yok, yetiştirse de o şirketle anlaşma yaptığı için yetişmiş tavukları ne nakledebiliyor ne başka bir firmaya gönderip kestirebiliyor. Değerli arkadaşlar, işte bizim görevimiz burada ortaya çıkıyor. Burada bir yasal düzenleme gerekiyor, bunu yapmamız gerekiyor, onun için buradayız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA