EMEKLİ HEKİMLER MAAŞ ADALETİ İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKLİ HEKİMLER MAAŞ ADALETİ İSTİYOR


 

Mersin’de bir araya gelen emekli hekimler, maaşlarının yükseltilmesi ve fiili hizmet süresi zammının verilmesini istedi.

SONER AYDIN

 Hükümet tarafından hekimlerin emekli maaşlarının iyileştirilmesine yönelik 1 Ocak’tan itibaren geçerli olmak üzere çıkartılan torba yasaya tepki geldi. Yasa ile emekli hekimler arasında ayrım yapıldığı kaydedilirken, emekli olup da çalışmak zorunda kalan hekimlerin maaş zammından yaralanamayacak olmasına ise tepki gösterildi. 

“EMEKLİLER ARASINDA AYRIM YAPILIYOR”
Emekli hekimlere yönelik maaş zammı ile ilgili açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “Yürürlüğe giren yasa ile emekli uzman hekimler için yaklaşık 2 bin TL, emekli pratisyen hekimler için yaklaşık bin 500 TL'ye karşılık gelecek bir ek ödeme tanımlanmıştır. Yasayla bu ilave ödemenin emekli hekimlerden sadece Emekli Sandığı'na tabi olanlara yapılması uygun görülmüştür. Bu nedenle Bağ-Kur ve SSK emeklisi hekimler bu artıştan yararlanamamışlardır. Bu düzenleme adil olmadığı gibi bütün sosyal güvenlik kurumları birleştirilmişken emekliler arasında yapay ayrımlar doğru da değildir” dedi.

“ANAYASA MAHKEMESİNE GİDECEĞİZ”
Emekli hekimlerin çoğunun çalışmaya devam etmek zorunda kaldığını ve bu nedenle yapılan zamdan yararlanamadığını dile getiren Antmen, “Başka hiçbir emekli grubuna uygulanmayan bu düzenleme açıkça hekimlere haksızlıktır. Emekli hekim meslektaşlarımız sağlık hizmeti sunumunda fevkalade deneyim ve birikim sahibidirler. Bir yandan ülkemizde hekim sayısının yetersizliğini öne sürmek ve buna dayanarak mecburi hizmet uygulamasını sürdürmek, diğer yandan emekli hekimlerimizin maaş zammından yararlanabilmek için hizmetten çekilmelerini teşvik etmek, açık bir çelişkidir. Yasaya göre, kendi parasıyla prim ödeyip döner sermayesinin bir kesimini emekliliğine saydırmış olanlara maaş zammı, ilave ödeme düşülerek ödenecektir. Söz konusu primleri, işveren pay da dahil olmak üzere tamamını hekimler kendisi ödemiştir. Bu nedenle, böyle bir mahsuplaşmanın hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Yasanın yürürlüğe girmesi ve maaşların ödenmeye başlamasıyla uygulamada yeni bir sıkıntı daha belirmiştir ki; Hükümet son üç yılda prim ödenen sosyal güvenlik kurumuna göre tavır alması gerekirken sadece son bir yıl SSK'ya prim ödeyip emekli olanlara da bu zammı yapmak istememektedir
Tüm bu açıklamalarımızdan da anlaşılacağı üzere hükümet hekimler arasında çok ciddi bir ayırım yapmakta ve çok adaletsiz davranmaktadır. Hatta zam yapmış gibi göstererek Ödeme yapmama konusunda bir kararlılıkları olduğu da ortadadır. Bizler gerek TTB ve gerekse de Mersin Tabip Odası olarak gerekli itirazlarımızı yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Ancak bu bir yasal düzenleme olduğu için ya Ana Muhalefet partisi tarafından Anayasa'ya aykırılık davası açılması ya da Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkinin kullanılması suretiyle hekimlerin bireysel başvurularına açık bir uygulamadır. Şehrimizin milletvekilleri ile görüşme sağlanmış ve bu konudaki hukuksal girişimlerin yapılması için bir çalışma başlatılmıştır” diye konuştu. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA