YAYALARA YOL VERMEYENE 488 LİRA CEZA KESİLECEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAYALARA YOL VERMEYENE 488 LİRA CEZA KESİLECEK!


 

Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla ’Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla Türkiye genelinde hayata geçirilen kampanya, Mersin’de de uygulamalı bir şekilde anlatıldı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su ile protokol üyeleri ve çocuklar ellerinde uyarıcı dövizlerle yaya geçidinden geçerek, öncelik yayanın mesajını verdiler. Artık yaya geçidinden geçen yayalara yol vermeyen araç sürücülerine 488 lira ceza kesilecek. 

Tüm Türkiye'de aynı anda uygulamaya giren kampanyayla ilgili Mersin'de de etkinlik düzenlendi. İçişleri Bakanlığının 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganıyla 2019 yılını 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı' ilan etmesiyle birlikte tüm Türkiye'de farkındalık çalışmaları başlatıldı.Mersin'de İsmet İnönü Bulvarı Ulu Cami önünde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ile protokol üyeleri katıldı. 

“GEÇİŞ HAKKI, ÜSTÜNLÜĞÜ YAYALARIMIZA AİTTİR”
Burada ellerinde uyarı dövizler bulunan çocuklarla sohbet eden Vali Su, yeni uygulamaya konulan kanunla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Su, bugün önemli bir etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye genelinde güvenlik güçlerinin trafik kazalarını azaltmak için yoğun çaba sarf ettiğini kaydeden Vali Su, "Mersin’de de bu konuda çalışmalar sürekli devam etmektedir. Bugün de yine bu anlamda önemli bir çalışmayı başlatmış bulunuyoruz. Biliyorsunuz genel itibarıyla trafik kazalarında yaralanan veya hayatını kaybedenlerin yüzden 20’sini yaya olarak trafikte seyreden vatandaşlarımız oluşturuyor. Bu çerçevede tabii ki yayaların mutlaka bu anlamda kanuni olarak desteklenmesi gerekiyordu. Onu da 2018 yılında mevzuatta yapılan bir değişikle yayalarımıza özellikle kanun gereği eğer bir kavşakta trafik ışığı yoksa, eğer orada bir trafik görevlisi yoksa o kavşakta, yaya geçidi olan yerde, okullarımızın önlerinde geçiş hakkı, üstünlüğü yayalarımıza aittir. Yani orada eğer trafik ışığı yoksa, bir okul önüyse, bir çocuğumuz veya bir vatandaşımız yaya olarak yoldan karşı ya geçiyorsa orada seyreden trafikteki araçlar durup, o yaya geçen vatandaşımıza, kardeşimize yol vermek zorundadır. Bu kanuni bir zorunluluktur” diye konuştu. 

“ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN”
Sürücülerin bu konuda artık duyarlı olmasını isteyen Su, “Bu konu da bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu çerçevede de bugün bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Öncelik hayatın, öncelik yayanın sloganıyla hareket ediyoruz. İçişleri Bakanlığımız 2019’u ‘Yaya öncelikli trafik yılı’ olarak ilan etti. Bu çerçevede de biz ilimiz genelinde bugün 570 noktada bu farkındalığı oluşturmak için bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Ben inanıyorum ki bu etkinliklerle bu farkındalığı daha da üst noktalara taşıyacağız. Sürücülerimiz özellikle mutlaka bu konuda daha da bilinçlenmiş olacak. Bu çerçeve de inanıyorum ki yayalarımıza gerekli özeni göstereceğiz. Bir vatandaşımız bir yaya geçidinden geçerken mutlaka onlara saygı göstereceğiz, onların geçişine öncelik sağlayacağız. Ümit ediyorum ki bu etkinliklerimizin hepsi bu farkındalığın artmasına, bu konunun kafalarımıza daha da güzel girmesine vesile olacaktır. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
Konuşmaların ardından Vali Su ile protokol üyeleri ve çocuklar, ellerindeki dövizlerle yaya geçidinden karşıdan karşıya geçerek sürücüleri uyardı. Ardından Mersin Valisi Ali İhsan Su ve yanındakiler toplu taşıma araçları ve arabaları tek tek gezerek, yayalara artık trafikte öncelik verilmesi için hazırlanan broşürleri dağıttı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA