CHP’DEN TOROSLAR’A HDP’Lİ ADAY | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DEN TOROSLAR’A HDP’Lİ ADAY


 

CHP Genel Merkezi’nin henüz aday açıklamadığı Mersin’in Toroslar ilçesi için Prof. Dr. Ahmet Özer’in ismi gündeme geldi.

SONER AYDIN

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi ve 11 ilçe belediye başkan adayını açıklayan CHP, Akdeniz ve Toroslar ilçesi adaylarını açıklamamıştı. Büyükşehir’de aday çıkartmayacağı belirtilen HDP ile yerel ittifak içerisine giren CHP, Akdeniz için diğer aday adaylarına oranla daha zayıf bir isim olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Yelkovan’ı aday gösterdi. 
CHP’nin aday açıklamadığı bir diğer ilçe olan Toroslar da ise farklı bir strateji yürütüleceği öğrenildi. Tarsus İlçesi’nden sonra 296 bin 582 kişi nüfusu ile kentin en kalabalık ikinci ilçesi olan Toroslar, diğer ilçelere oranla kozmopolitlik bir yapıya sahip. Tarımın ve sanayinin öne çıktığı ilçe, kentin doğusu ve batısı arasında köprü görevi görüyor. 
2014 yerel seçimlerinde yüzde 16 ile 25 bin oy alan CHP, ilçede dördüncü parti konumunda. Cumhur İttifakı’nın MHP’li aday Atsız Afşin ile seçime gireceği ilçede HDP tabanlı bir isim olan Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer’in aday gösterileceği öğrenildi. Özer’in hem HDP tabanlı olması hem de CHP tabanı tarafından benimsenmesi adaylık iddialarını güçlendirdi. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA