HORTUM MAĞDURU ÇİFTÇİLER SESİNİ SOSYAL MEDYADAN DUYURMAYA ÇALIŞTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HORTUM MAĞDURU ÇİFTÇİLER SESİNİ SOSYAL MEDYADAN DUYURMAYA ÇALIŞTI


 

Mersin’in Erdemli ilçesinde 30 Ocak’ta yaşanan hortum ve fırtına sonrası çiftçiler, drone ile çektikleri görüntüleri sosyal medyadan paylaştı.

Erdemli'de uzun süredir etkili olan olumsuz hava koşulları 30 Ocak Çarşamba akşamı etkisini artırarak hortum ve fırtınaya dönüştü. Afetten 314 çiftçinin 577.5 dekar serası etkilendi. Hortum ve fırtınanın faturası ise yaklaşık 9 milyon lirayı buldu. İlçede kaymakamlık koordinesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Odası bünyesinde oluşturulan ekiplerle seralarda ön hasar tespit çalışması yapıldı. Çiftçiler ise, afetin boyutunu gözler önüne sermek için drone ile çekim yaptı. Tamamen yerle bir olan onlarca seranın görüntüsü sosyal medyadan paylaşıldı.

Hortumun zarar verdiği serada kalan domatesleri topladıklarını belirten bir kadın çiftçi, "Fırtına, hortum seramızı gördüğünüz gibi attı. Allah'tan geldi, yapacak bir şey yok, canımıza gelmesin. Bir yıl daha fazladan çalışırız, emekçi insanlarız. Hayırlısından versin, Rabbim can sağlığı versin" dedi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA