472 DAİRELİK TOPLU KONUT PROJESİNİN TEMELİ TÖRENLE ATILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

472 DAİRELİK TOPLU KONUT PROJESİNİN TEMELİ TÖRENLE ATILDI


 

Tarsus Belediyesi tarafından Tozkoparan Zahit Mahallesinde yapımı planlanan 472 dairelik toplu konut projesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, törene Tarsus Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Şevket Can, Toroslar Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hamit Tuna, , MHP Mersin Milletvekilleri, Baki Şimşek, Olcay Kılavuz, AKP Mersin Milletvekilleri, Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, Zeynep Gül Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Elvan ve diğer protokol katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

 

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, görevde oldukları süre içerisinde ayrım yapmadan, ötekileştirmeden herkesin belediye başkanı olarak hizmet ettiklerinin altını çizdi.

Başkan Can, “2014 yılında göreve geldiğimizde büyükşehir yasasından dolayı gelirimizin %60’ı Mersin Büyükşehir Belediyesine geçti. 45 Mahalleden sorumluyduk, 179 mahalleye çıktı. Ama biz buna rağmen gece uyumadan gündüz yorulmadan 58 açılış gerçekleştirdik. Taş kuyu Mağaramızı turizme kazandırdık. Emekliler lokali, Empati Kafe ve Kitap Kafeyi hizmete açtık. Türkiye’de 14 cami yapan tek belediyeyiz. 10 mahalleye taziye evi, 6 halı saha, 6 yaşam boyu spor merkezi yaptık. Yeşil alanlarımızı 2 katına çıkardık. Berdan projemizin 1’nci etabını tamamladık. 15 bin kişilik gösteri merkezi yaptık. Çatılara yerleştirdiğimiz güneş panelleriyle yılda 5 milyon TL’lik elektrik üretmeye başladık. 129 köyümüzde parke ve park çalışmasını tamamlamamak üzereyiz.  1 pazaryeri inşaatımız bitti. 3 pazaryeri inşaatımız devam ediyor” şeklinde yaptığı ve yapacağı hizmetlerden bahsetti.

 

TARSUS’TA EVLENMEYEN KİMSE KALMAYACAK

Başkan Can, “Bugün burada 472 dairelik toplu konut projemizin temelini atıyoruz. 3 ay önce üye kaydı almaya başlamıştık. Bize müracaat eden 1302 hemşerimiz vardı. Hak ve hukuk gözeterek tolerans ve torpil olmadan noter huzurunda çekilişlerini gerçekleştirdik. 472 üyemizi belirledik. Bugün temelini atıyoruz ve 2 yıl içerisinde de bitireceğiz inşallah. Burada 2+1, 3+1 ve 85 m2 olmak üzere toplam 472 daire. Burası 1’nci etap. 5 adet daha toplu konut projesi yapacağız ve Tarsus’ta evlenmeyen kimse kalmayacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, “Kent kentin sokaklarını arşınlayandır. Her sokağında alın teri olan, kente ne yapılması gerektiği konusunda planlamasını yapan Şevket Can başkanımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarının hem sosyalitelerini yükseltmek, sosyal donatılarıyla kaliteli yaşam sunabilmek adına yapılan bu çalışma gerçekten çok mükemmel. Şevket Başkanımızın atmış olduğu bu adım gerçekten takdire şayan. Hayırlı uğurlu olsun. Tabi aklın yolu bir. Bizde Toroslarda TOKİ ile 830 konut yaptık. Tarsus Belediyesinin yetkileri hem yasal hem de bütçe anlamında yetkileri azaldı. Nasip olurda 31 Marttan sonra büyükşehir’i alırsak hizmet nasıl yapılır, belediyecilik nasıl yapılır, kentin insanları nasıl kucaklanır inşallah herkese göstereceğiz. Sizlerin duası ve desteğiyle Allah’ıın izniyle 13 ilçe ve Büyükşehir’i Cumhur ittifakı olarak alacağız” dedi.

Konuşmaların ardından kruban kesimi ve edilen dualar ile temel atma töreni gerçekleştirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA