SARIKEÇİLİ YÖRÜK ÇOCUKLAR MERSİN’İ SEVDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SARIKEÇİLİ YÖRÜK ÇOCUKLAR MERSİN’İ SEVDİ


 

Büyükşehir Belediyesi’nin ’Sarıkeçili Çocuklar Projesi’ kapsamında 56 öğrencinin hayalleri gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen ve bu yıl 5.’si gerçekleştirilen 'Sarıkeçili Çocuklar Projesi' kapsamında Türkiye’nin son konar-göçer Yörükleri olan Sarıkeçili çocukların hayalleri gerçekleştirilmeye devam etti. Proje kapsamında çocuklar hem sosyalleşti, hem de kentin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıdı.

Anadolu’da bin yıla merdiven dayayan göç kültürünü sürdüren Sarıkeçili Yörük çocuklar 'Sarıkeçili Çocuklar Projesi' ile sosyal aktivitelere katılma imkânına erişerek hem eğleniyor, hem öğreniyor.

ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE VAKİT GEÇİRDİ
Büyükşehir Belediyesi tarafından, konar-göçer şekilde yaşayan çocukların ve gençlerin toplum etkileşimleri sağlanması, hayata bakış açılarının ve ufuklarının geliştirilmesi amacıyla düzenlenen ‘Sarıkeçililer Yörük Çocukları Projesi’ sayesinde konar-göçer olarak yaşayan toplam 56 öğrencinin hayalleri gerçekleştirildi. 
27 Ocak tarihinde başlayan ve 2 Şubat tarihinde sona erecek olan proje kapsamında çocuklar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri’ne getirilerek, tesis içerisinde bulunan otele yerleştirildi. Proje kapsamında toplam 56 öğrenciye Büyükşehir Belediyesi tarafından tişört, havlu, eşofman takımı, şapka, çorap, ayakkabı, terlik, bone, mayo, çanta, yağmurluk, kırtasiye malzemeleri ve kitap dağıtımı yapıldı.
Çocuklar 1 haftalık etkinlik kapsamında sabah sporundan jimnastiğe, yüzmeden tenise kadar birçok sportif etkinliğe katılma şansı elde etti. Serbest zaman ve okuma saati yapan çocuklar, Tarsus Hayvanat Bahçesi, Nusret Mayın Gemisi ve Taşkuyu Mağarası’nı gezdi. Satranç ve dart oynayan çocuklar, sinema, tiyatro ve Hacivat ile Karagöz gösterisi de izledi.
Deniz Müzesi ve Atatürk Evi’ni de ziyaret etme şansı elde eden çocuklara, Büyükşehir Belediyesi tarafından enstrüman tanıtımı yapıldı. Çocuklar Marina’yı ve jimnastik salonunu gezmenin yanı sıra, Yenişehir İtfaiye ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Ekmek Fabrikası’nı da gördü. Öğrencilerin sosyalleşmesi, verilecek eğitimlerle bilgilendirilmesi, kültür birikimlerinin artması, güven duygusunu hissetmeleri ve özgüvenlerinin gelişimine katkı sağlayan Sarıkeçili Çocuklar Projesi sertifika töreni ile sona erdi.
'Sarıkeçili Çocuklar Projesi' hakkında konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz bu projenin temel amacı, kırsalda yaşayan öğrencilerimizin Mersin ve Tarsus’ta bulunan önemli yerleri gezmelerini sağlamaktır. Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın bizlere vermiş olduğu direktif doğrultusunda hareket ederek, bu kentte yaşayan herkesin bu kenti tanıması gerektiği anlayışıyla çalışmaktayız. 1 haftalık bu süreçte, önemli ve tarihi yerleri ziyaret etmenin yanı sıra, sportif faaliyetlerde de bulunacaksınız. Ben sizlerden, gezdiğiniz yerlerle ilgili bilgileri dikkatle dinlemenizi, soru sormanızı, not almanızı ve bu tatili en iyi şekilde değerlendirmenizi istiyorum” dedi.  
Projeden duydukları memnuniyeti dile getiren çocuklar da bu tür etkinliklerle tanışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirerek, kendilerine bu imkânı sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini ilettiler.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA