KARNE GÜNÜ OKULA DEĞİL, MEZARLIĞA GİTTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KARNE GÜNÜ OKULA DEĞİL, MEZARLIĞA GİTTİ!


 

Mersin’de 6 ve 9 yaşındaki iki kız kardeşin ölümüne sebep olan Ramazan T., hakim karşısına çıktı. Duruşma boyunca gözyaşı döken acılı annenin “Karne günü araba beni okula değil, mezarlığa götürdü!” sözleri ise salondakileri hüzünlendirdi.

SONER AYDIN

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında, 33 A.. 61 plakalı otomobili ile Toroslar ilçesi Gözne Yolu Sarnıç Tesisleri önünde 9 yaşındaki Evrim ve 6 yaşındaki Ekin Çakmakçı kardeşlere çarparak ölümlerine neden olan ve hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen Ramazan T.,nin (68) yargılanmasına devam edildi. Davanın Mersin Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ikinci duruşmasına, tutuklu sanık Ramazaz T., kazada ağır yaralanan İlknur Emine Yalçın (31), yaşamını yitiren kız kardeşlerin ailesi ile tarafların avukatları hazır bulundu. Öte yandan duruşmaya “yalan tanıklık” suçundan 1 yıla kadar hapis cezası talep edilen tutuksuz sanık B.A. da katıldı. 

SANIK AVUKATLARI SUÇU KARAYOLLARINA ATTI
Davanın ilk duruşmasında yaya yolunun nizami olmadığını, uyarıcı levhaların bulunmadığını savunan sanık avukatları ikinci celsede de yine aynı savunmayı tekrarladı. Kazada Karayollarının da ihmali bulunduğunu iddia eden sanık avukatları, müvekkilinin bu zamana kadar hiç ceza almadığını ve kaza yerinden kaçmadığını dile getirerek, adli kontrol veya kefaletle serbest bırakılmasını istedi. 

UYARICI LEVHA VE HIZ SINIRI VAR!
Sanık avukatlarının savunmasının ardından söz alan müdafii avukatları ise söz konusu iddiaları yalandı. Olaydan sonra kaza yerine gittiklerini belirten müdafii avukatı, yola hem uyarıcı levhaların olduğunu söyledi. Yolun rampa olması nedeniyle çocukların gelen aracı görmelerinin mümkün olmadığını belirten avukat, sanığın olası kast suçundan ceza almasını istedi.

ANNE ÇAKMAKÇI: “BEN HER GÜN ÖLÜYORUM”
Duruşmaya kızlarının fotoğrafı ve üzerine resimlerinin basılı olduğu tişört ile katılan anne Özlem Çakmakçı ise, gözyaşlarına hakim olamadı. “2 Temmuz'da benim için hayat durdu. Ben yaşamıyorum, her gün ölüyorum” diyen acılı anne, “Çocuklarımı kaybettiğim gün hayat durdu. Ben her sabah uyandığımda her gün ölüyorum. Çocuklar karne aldı. Benim kızlarım okuyordu. Karne günü araba beni okula değil mezarlığa götürdü. ‘Siz gelemiyorsanız ben size gelirim’ dedim. Kızlarımın fotoğraflarını tişörtüme bastırdım. Göğsümde taşıyorum.  Haberlerde görüyorum kızlarımı. Kaza oldu diyor. Bize sorarsanız bu kaza değil, deprem. 2 Temmuz'da deprem oldu, iki çocuğumu kaybettim ama ben enkazdan çıkamadım. Şimdi tahliye istiyorlar. Benim tahliyem ne olacak? Ölsem ölemiyorum. Yaşasam ne olacak? Ramazan bir şekilde dışarı çıkacak. Benim mahpusluğum ne olacak?” diye konuştu.

ACILI BABADAN SANIĞA: “SİZİ KENDİ VİCDANINIZLA BAŞ BAŞA BIRAKIYORUM”
Anne Özlem Çakmakçı’nın ardından söz verilen baba Ali Çakmakçı ise, sanığın frene basmak yerine çocukları ezdiğini öne sürdü. Sözlerini sanığın olduğu tarafa dönerek sürdüren acılı baba, “Sanık kazada hızlı araç kullanma lüksünden vazgeçmeyerek, kızlarımın canına kıymıştır. Sanık kazadan 15 sonra 15 saniye aracından inmiyor. Araç kullanan biri olarak çocukları görmemiş olsaydınız ve size çocuklara çarptığınız söylendiğindeki tepkiniz 'Acaba çocuklara ne oldu' şeklinde olup, araçtan inerek çocuklara bakmak olmaz mıydı? Vicdanı olan bir insanın vereceği tepkinin bu olması gerekmiyor mu? Yoksa siz 15 saniye boyunca sonucunu bildiğiniz bir durumun mütalaasını yapıyordunuz? Bu noktada sizi kendi vicdanınızla baş başa bırakıyorum” dedi.

YALANCI TANIK DİNLENDİ
Olaydan sonra araç koltuğundan sanığın kızının indiği yönünde ifade veren ancak sonrasında ifadesini değiştiren B.A. ise, söz konusu ifadeyi baskı altında verdiğini söyledi. Mahkeme başkanı sanığın yalancı tanıklık suçundan yargılanacağını söyledi. İddia makamı da, ‘yalan tanıklık’ yaptığını itiraf eden tutuksuz sanık B.A. hakkında 3 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. 

DURUŞMA ERTELENDİ
Sanık Ramazan T., hakkında mütalaasını veren iddia makamı, sanığın kazaya ilişkin adli tıp raporunda ‘tam kusurlu’ olduğunun tespiti edildiğini ve taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermekten cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanık Ramazan T.’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 2 Şubat’a erteledi.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ
Duruşmanın ardından Çakmakçı ailesinin yakınları ile çok sayıda vatandaş Mersin Adliyesi önünde bir araya gelerek sanığı protesto etti. Protesto eylemine çocukların dedesi Hikmet ile anneannesi Nergis Çelik de katıldı. Vatandaşlar yaşamını yitiren kardeşlerin fotoğraflarını ellerinde taşıdı. Çakmakçı çifti de sanığa tepkilerini sürdürdü.

NE OLMUŞTU
2 Temmuz 2018'de R.T'nin kullandığı 33 EAT 61 plakalı otomobil, Toroslar ilçesi Darısekisi Mahallesi Gözne mevkisinde, yolun karşısına geçmeye çalışan Ekin ve Evrim Çakmakçı ile kuzenleri Emine İlknur Yalçın'a çarpmış, iki kız kardeş yaşamını yitirmişti. Kaza sonrası gözaltına alınıp tutuklanan Ramazan T. hakkında Mersin 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA