CHP’DE KADINLAR KAZAN KALDIRDI: “ADALETSİZLİĞE İSYAN EDİYORUZ !” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DE KADINLAR KAZAN KALDIRDI: “ADALETSİZLİĞE İSYAN EDİYORUZ !”


 

Mersin’de kadın aday göstermeyen CHP’ye kadınlardan tepki geldi. CHP Mersin Kadın İnisiyatifi üyesi kadınlar, “Partinin yükünü çeken biz kadınların sadece iş gücü olarak görülmesi çok incitici ve bu durum artık sürdürülemez! Biz kadınlar artık bu adaletsizliğe isyan ediyoruz!” ifadelerini kullandı.

SONER AYDIN

Yerel seçimlere kısa bir kala aday listesini açıklayan CHP’nin hiçbir kadına yer vermemesine tepkiler artarak devam ediyor. Dün CHP Mersin İl binasına gelen çok CHP Mersin Kadın İnisiyatifi adına açıklama yapan Ülker Bulut, başta CHP olmak üzere hiçbir partinin kadın adaya yer vermemesi hayal kırıklığı yarattığını dile getirdi.

“KADINLARIN SADECE İŞGÜCÜ OLARAK GÖRÜLMESİ ÇOK İNCİTİCİ!”
 Seçme ve seçilme hakkını dünyada öncü olarak 84 yıl önce kadınlara tanıyan partinin kadın aday göstermesini “kabul edilemez” olarak değerlendiren Bulut, “Kentlerde, kadının yaşam, doğa ve sürdürülebilir yaşam her gün yok edilirken; kadının üreten, yaşatan, güzelleştiren eli kentlerden mahrum edilemez. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yükünü çeken biz kadınların sadece işgücü olarak görülmesi çok incitici ve bu durum artık sürdürülemez! Mersin’de açıklanan büyükşehir ve 10 ilce adayının arasında kadın bulunmamasını kadının hakkına, emeğine, varlığına saygısızlık olarak görüyoruz. Biz kadınlar artık bu adaletsizliğe isyan ediyoruz! Evde, işte, siyasette kadını yük taşıyıcı olarak gören anlayışı reddediyoruz. Bu durumun bir nebze de olsa telafisi için geride kalan tek kadın aday adayımızın Toroslar’dan aday gösterilmesini, kadın meclis üyeliği adaylıklarında kadınlara hakkaniyete uygun eşit temsiliyet ilkesine göre yer verilmesini istiyoruz. Kadının üretken, şefkatli, adil, eli ve yüreği kentlere dokunmalı. Mersin'e ve kentlerimize kadın eli değmeli! Mersin'e kadın başkan, Mersin’e eşit temsiliyette kadın meclis üyeliği bekliyoruz” diye konuştu.

“KADIN ADAY GÖSTERİLMEMESİ ÜZÜCÜ”
CHP Mersin Kadın İnisiyatifi üyesi kadınların açıklamasının ardından gazetecilere açıklama yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Esen ise Mersin’de kadın aday gösterilmemesinin üzücü olduğunu söyledi. Genel Merkeze 7 tane kadın aday adayının dosyasını sunduklarını ancak aday yapılmadığını kaydeden Esen, “Listelerde kadının az olması hepimizi çok üzmekte ancak önümüzdeki günlerde mücadelemizi buna yönelik yapacağız. 7 tane kadın aday adayımızın dosyasını genel merkeze sunduk. Örgüt olarak elimizden geleni yaptık. Parti Meclisinde de bu dile getirildi. Kadın adayların azlığı orada da eleştirildi” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA