“SUÇU DEĞİL, ADİL YARGILANMA İLKESİNİ SAVUNUYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SUÇU DEĞİL, ADİL YARGILANMA İLKESİNİ SAVUNUYORUZ”


 

Mersin’de stajını başarıyla tamamlayarak ruhsatını almaya hak kazanan 6 avukat yemin edip cübbe giyerek, avukatlık ruhsatnamesini Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’dan aldı.

Baro’dan yapılan açıklamaya göre, avukatlar ve ailelerin katılımıyla baro konferans salonunda gerçekleşen yemin töreninde; Ömer Faruk Çetin, Betül Tuğba Çalık, Yusuf Şahbudak, Mustafa Gökhan Keskin, Merve Adıgüzel ve Emre Şimşek yemin edip cübbe giyerek mesleğe ilk adımı attılar. 

Tören öncesi mesleki sorunları dile getiren Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, ülkemizin hukuk adına ciddi olumsuzlukların yaşandığı zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, “ Maalesef en zor görevi bağımsız savunmayı temsil etmeye çalışan avukatlarımız yapmaya çalışıyor. Mücadelenin en büyük önderleri avukatlardır. Uluslararası Tehlikedeki Avukatlar Günü; Demokrasi İçin Avrupalı Avukatlar Birliği (ELDH) ile Avrupa Barosu İnsan Hakları Enstitüsü (İDHAE) tarafından ikinci kez Türkiye'deki avukatlara ithaf edildi. Türkiye’de gerçekten avukatlığın zor ve tehlike altında olduğunu deklere eden bir açıklama yaptılar. İstanbul Barosu’nun çağrısı üzerine, Mersin Barosu’nu temsilen Uluslararası Tehlikedeki Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen protesto yürüyüşüne ve basın açıklamasına katıldım” şeklinde konuştu.

“15 TEMMUZ SÜRECİNİ YAŞATANLAR DERS ALMAMIŞ”
Konuşmasında, avukatların yapmış oldukları işlerden dolayı, yani müvekkiliyle ve suçla özdeşleştirildiğini belirten Yeşilboğaz, “Bizim en büyük sıkıntımız bu. Biz suçu ve suçluyu savunmuyoruz. Biz hakkı, hukuku, adaleti, adil yargılanma ilkelerini savunuyoruz. Dün 15 Temmuz sürecini yaşatanlar, bugün maalesef herhangi bir ders almamışlar ki, günümüzde süreç tekrarlanıyor. Birçok meslektaşımız şu anda haksız yere cezaevlerinde tutulmakta veya mahkemelerde duruşmalara dahi alınmamakta, haklarında sayısız soruşturma açılmaktadır. 

“ZOR GÜNLERİ DİRENEREK GEÇİRECEĞİZ”
Bu zor günler de geçecek. Bunu hep birlikte mücadele ederek, direnerek geçireceğiz. Ülkemizde gerçekten hukuk gelişip ve insan hakları alanında üst seviyelere çıkacaksak, bunu tek sağlayacak olan avukatlardır. Yemin edip aramıza katılacak olan meslektaşlarımıza da bizlere güç ve destek vereceklerine inanıyoruz. Yolunuzun açık olmasını diliyor, meslek hayatınızda başarılar diliyorum” ifadesini kullandı. 
Duygusal anların yaşandığı yemin töreninde avukatlar tek tek kürsüye çıkıp yemin ederek cübbelerini giyindi. Daha sonra Başkan Yeşilboğaz, avukatlık ruhsatnamelerini imzalayarak meslektaşlarına takdim etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA