2 MİLYON CİVCİV KURTULDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

2 MİLYON CİVCİV KURTULDU!


 

Adana’da konkordato ilan eden Lades Piliç markasıyla bilinen 40 yıllık Garip Tavukçuluk’un yem bulamadığı yaklaşık 2 milyon civciv kurtuldu.

Haber Merkezi

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Adana'da 6 bin metrekare kapalı alan üzerinde kurulu yıllık 100 bin ton piliç eti işleme kapasitesine sahip kesimhane tesisleri, 20 bin metrekare kapalı alana sahip damızlık işletmeleri, 400 bin adet/hafta kapasiteli kuluçkahane, çok sayıda yetiştirme çiftliği ve yıllık 200 bin ton yem üretim kapasitesine sahip yem fabrikası bulunan Garip Tavukçuluk, yüksek faiz oranları ve yem ham maddesi stokçuluğundan dolayı konkordato talep etti. 
Garip Tavukçuluk'un yem bulamadığı gerekçesiyle telef olma tehlikesi bulunan Mersin ve Adana’daki fason işletmelerde beslenen yaklaşık 2 milyon civcivin yem sorununun çözümlenmesi için bakanlık ve valilikler tarafından harekete geçildi. 
Garip Tavukçuluk firmasına fason üretim yapan Adana ve Mersin’de bulunan işletmelerde bulunan yaklaşık 2 milyona yakın kanatlıya bir haftadır hukuki ve ticari nedenlerden dolayı yem tedariki yapılamamaktaydı. Yoğun çaba ve gayretler sonucu işletmeler yeni firmalarla sözleşme yapmaya başladılar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA