MERSİN’DE KADININ ADI YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE KADININ ADI YOK!


 

Mersin’de partiler 31 Mart seçimleri öncesi belediye başkan adaylarını açıklamaya başladı. Ancak şu ana kadar hiçbir parti bir kadını aday göstermedi!

SONER AYDIN

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’ne iki ay gibi kısa bir süre kala Mersin’de partiler belediye başkan adaylarını kamuoyu ile paylaşmaya başladı. Mecliste grubu bulunan 5 partinin de iddialı olduğu kentte, partilerin kadın adaylara yer vermemesi dikkat çekti. 1950 yılında belediye başkanlığına seçilen Müfide İlhan’dan bu yana neredeyse hiçbir kadının belediye başkanlığına seçilemediği Mersin’de partiler kadınlara sırtını döndü. 
24 Haziran seçimlerinde meclise 11 milletvekili gönderen Mersin’de sadece HDP’den Fatma Kurtulan ve AKP’den Zeynep Gül Yılmaz seçildi. Genel seçimlerde listelerde alt sıralarda da olsa kendine yer bulan kadınlar yerel seçimlerde ise tamamen göz ardı ediliyor. 2014 yerel seçimlerinde parti listelerinde yer bulamayan kadınlar 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde de kendisine yer bulamadı. 2014 seçimlerinin ardından Mersin’de sadece HDP’li Yüksel Mutlu Akdeniz Belediyesi’ne eşbaşkan olarak seçildi. 2019 seçimlerinde yine bir kadının HDP’den eşbaşkan olarak seçilmesi bekleniyor.

KADINLARDAN BÜYÜK TEPKİ
Partilerin kadınlara sırtını dönmesi tüm çevrelerden tepki topladı. Özellikle kadınlar kendisini sosyal demokrat olarak niteleyen CHP’nin hiçbir kadını aday göstermemesi kadınlardan büyük tepki aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA