İZOCAM’DA ANLAŞMA SAĞLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İZOCAM’DA ANLAŞMA SAĞLANDI


 

Tarsus ve Gebze’de işçilerin toplu sözleşme talepleri için greve çıktığı İzocam’da anlaşma sağlandı.

SONER AYDIN

İşten atılan işçilerin geri alınması ve ücret zammı talebiyle işçilerin greve çıktığı İzocam’da grevin 11. gününde anlaşma sağlandı. Kristal-İş’in örgütlü olduğu İzocam’da, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Mersin Tarsus ve Kocaeli Dilovası fabrikalarında grev başlamıştı. İşçiler, “Bu yıl 20,3 bir enflasyon var. Buna karşılık bize önerdikleri zam oranı 185 lira. Bu da yüzde 7’ye denk geliyor. Bu koşullarda grev kaçınılmaz oldu” demişti. İşçilerin bir başka talebi de sendikalaşma döneminde işten atılan arkadaşlarının işe geri alınmasıydı. Anlaşmaya göre ücretlere ilk altı ay 200, ikinci altı ay 150 lira zam yapıldı. 2018 yılı için 2 ikramiye 2019 yılında 4 ikramiye hakkı kazanan işçilere geçmişe dönük ise 7 bin lira ödeme yapılacak. 2019’un şubat ayında 17, 2020’nin ocak ayında ise 25 taşeron işçi kadroya alınacak. Sosyal haklara ise yüzde 60 oranında zam yapıldı.
İşten atılan 3 işçi ise geri alınmadı. 3 işçiye kıdem ve ihbar tazminatları ve ek olarak 18 aylık ücret ödeneğinin yapılacağı öğrenildi.
İzocam'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada grev kararının, tarafların anlaşmaya varması neticesinde sonlandırıldığı bildirildi.  Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “Kristal-İş Sendikası ile yürütülen toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşmazlıkla sonuçlanan ve 18.01.2019 tarihinde uygulamaya konulan grev kararı, tarafların anlaşmaya varması neticesinde sonlandırılmıştır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA