“İZOCAM’A GENÇLİĞİMİZİ VERDİK!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İZOCAM’A GENÇLİĞİMİZİ VERDİK!”


 

İzocam’da sendikal faaliyet yürüttükleri için 2,5 yıl önce işine son verilen 3 işçi işverene tepki gösterdi. “İzocam’a gençliğimizi verdik” diyen işçiler, işe dönmek istedi.

SONER AYDIN

Kristal-İş Sendikası ile İzocam işvereni arasındaki görüşmeler sona erdi. Fabrikada 4 yıl önce örgütlenme çalışmalarını başlattıkları için işveren tarafından işten çıkartılan ve 11 gündür fabrika önünde greve destek veren 3 çalışan işten atılma süreçlerini gazetemize anlattı. İşçiler, yaklaşık 20 yıldır çalıştıkları fabrikadan atılmanın acısını yaşadıklarını söyledi. 

MAHKEME, İŞE DÖNÜŞ KARARI VERDİ
İzocam işçileri arasındaki en kıdemli işçilerden olan 45 yaşındaki Ahmet Gözükara adlı işçi, mahkemenin işe iade kararı verdiğini ve dosyanın istinafta beklediğini dile getirdi. Fabrikaya 1996’da henüz 25 yaşında iken girdiğini 2016 Nisan ayında işten çıkartıldığını ifade eden Gözükara, “20 yıl bu fabrikada çalıştım. Buraya geldiğimde 25 yaşındaydım. Gençliğimi verdim. İmalat operatörü olarak çalışıyordum. Burada sendikal mücadeleyi başlattık. Bizden sonra gelen arkadaşlarımız sendikal haklardan faydalansın diye. İş güvenliğini bahane ederek bizi işten çıkarttılar. Hiç ikaz etmeden uyarmadan işten çıkardılar. Mahkemede de işe iade kararı verdi. 1,5 yıldır mahkememiz istinafta. Ailemin psikolojisi bozuldu. Sendikamız ve arkadaşlarımızın desteği ile işimize geri döneceğimize inanıyorum. İşe geri dönmek istiyoruz. Bu fabrika bizim fabrikamız. Buradan yüzlerce kişi ekmek yiyor. Geçimimi sağlamak için tarlada çalışıyorum. Sendikal mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

AİLECEK GREVDELER
İzocam’da sendikal mücadeleyi başlattıkları için işten çıkartılan Ahmet Yıldız ise eşi Selda Yıldız ve 2 çocuğu ile greve katıldı. 4 yıl önce İzocam’da sendikal mücadeleyi başlattıklarını anımsatan Ahmet Yıldız, “2,5 yıl önce İzocam’dan çıkartıldım. 4 yıl burada sendikal mücadeleyi başlatanlardan biriyim. 18 yıl görev yaptım İzocam’da. Çok büyük maddi sıkıntılar yaşadık. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Açlıktan ölmeyiz bu yoldan dönmeyiz. Evliyim, 2 çocuğum var. İşveren farklı sebepler göstererek bizi işten çıkarttı. Sendikal mücadelede böyle şeyler oluyor. Tazminatsız işten çıkartıldık” diye konuştu. 
2 çocuğu ile eşine desteğe gelen Selda Yıldız ise, “Eşim 2,5 senedir işsiz. Çok büyük sıkıntılar yaşadık. Çocuğumu okula servisle yollayamıyorum. Eşim ağır işlerde çalışmak zorunda kalıyor. Ev kredimiz var, başkalarından destek alarak ödeme yapabiliyoruz. İnşaatta çalıştı. Gözünden rahatsızlandı. 2 çocuğumuz var. Ailemizin desteği olmadan geçimimizi sağlayamıyoruz. Ben de eşimin yanındayım. Onun mücadelesine sonuna destek vereceğim” ifadelerini kullandı. 

“SENDİKAL MÜCADELE 18 HAYALİMDİ” 
İzocam’da 18 yıllık emeğin ardından işten çıkartılan bir diğer işçi Tanju Parlak ise, fabrikada yaşam koşullarının giderek kötüye gitmesinden dolayı sendikalaşmaya karar verdiklerini belirterek şunları söyledi: “18 yıldır bu fabrikada çalıştım. Burada yaşam koşulları kötüye gitmeye başladı. Zamlar sıfıra düştü. İçerideki yöneticilerin tavırları değişti, işçiler üzerine baskı uygulamaya başladılar. Bu yüzden sendikaya üye olduk. Üye çalışmalarına başladık. Sendikal mücadeleyi başladık. Bunun üzerine bizi 18 yıldır çalıştığımız fabrikadan tazminatsız işten attılar. Mahkememiz devam ediyor. Bu süreçte hem sendikamız hem de işçi arkadaşlarımız arkamızda durduğu için ayaktayız, insanca bir yaşam sürdürüyoruz. Biz sendikal mücadeleyi yürüttüğümüz için işten atıldık. Ama bugün fabrika önünde grev var. 18 senelik hayalimdi bu. Bunu gerçekleştirdik. İnsanları bir araya getirmek hayaldi. Bugün hakkımızı arıyoruz. Arkadaşlarımızın, yerel yöneticilerin, siyasilerin bizi desteklemesi mutlu ediyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA