GEZİCİ KÜTÜPHANE İLE UZAKLAR YAKIN OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GEZİCİ KÜTÜPHANE İLE UZAKLAR YAKIN OLDU


 

Şehir merkezi ve ilçelere uzak yerleşim birimlerinde yaşayanları, özellikle de çocukları kitaplarla buluşturmak için yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi Gezici Kütüphanesi, kilometrelerce yol kat ederek, çocukların hayal dünyasına ulaşıyor.

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak, kitaplara ulaşım imkânı zor olan çocukları kitaplarla buluşturmak isteyen ve ‘Bir damla mürekkep bir milyon kişiyi düşündürebilir’ sözü ile yaklaşık 3 yıl önce yollara düşen Gezici Kütüphane, 89 bin 78 kişiye ulaştı. 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; çoğunlukla kütüphanesi olmayan ve çocukların kitaplara ulaşamadığı ilçe ve köylere giderek, genç dimağları kitaplarla buluşturan Gezici Kütüphane, her geçen gün daha çok insana ulaşıyor. Gezici Kütüphane için gidilen her köy yeni bir durak, ulaşılan her çocuk yeni bir dünyanın kapısı haline geliyor. 

26 BİN ÖDÜNÇ KİTAP 
Çocukların en güzel şekilde yetişmesi, özgüvenli, bilinçli ve donanımlı olması için yeni projeler geliştiren Büyükşehir Belediyesi, Gezici Kütüphanede ödünç verdiği kitaplarla da bahaneleri ortadan kaldırıyor. Şimdiye kadar 26 bin 49 kitabın ödünç verildiği Gezici Kütüphane, en ücra köylerdeki çocuklara ışık oluyor. 
Ayrıca Gezici Kütüphanenin tek hedef kitlesi çocuklar değil. Yalnızca köylerde kitaba ulaşamayan çocuklara değil, okullara huzurevine, cezaevi ve kreşlere de giderek kitap ulaştıran Gezici Kütüphane, geniş hedef kitlesi ile okumanın yeri ve yaşı olmadığını gösteriyor. Düzenli olarak huzurevi, cezaevi ve kreşlere giden kütüphane şimdiye kadar yaklaşık 400 okula giderek, binlerce öğrenciye ulaştı.

MERKEZ KÜTÜPHANE 31 BİN KİŞİYE ULAŞTI 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2015 yılına kadar bünyesinde bir kütüphanesi bile bulunmayan Büyükşehir Belediyesi’nden, yılda 16 binden fazla insana ulaşan bir kütüphane serüveni başlattı. Kütüphane açmakla kalmayan Büyükşehir Belediyesi, kendi bünyesinde oluşturduğu kültür yayınları tarafından basılan kitapları kütüphanede okuyucular ile buluşturdu. Her yaş grubundan vatandaşın yararlanabildiği Merkez Kütüphanesi’nde 14 bin 379 kitap yer alıyor. Kurulduğu günden bu yana 31 bin 82 kişi de kütüphaneden yararlandı. 6 bin 61 kitabın ödünç verildiği kütüphaneden ders çalışmak için sessiz bir ortam arayan öğrenciler de yararlanabiliyor.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA