TÜRKİYE’NİN SAVAŞÇISI MERSİN’DE BELLİ OLACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRKİYE’NİN SAVAŞÇISI MERSİN’DE BELLİ OLACAK!


 

Mersin, Arnis Kali Escrima Open Türkiye Şampiyonluğu’na hazırlanıyor.

ALİ ŞANLI

Bir Türkiye şampiyonluğuna ev sahipliği daha yapacak olan Mersin, büyük bir organizasyonun hazırlığı içinde. 1-2 Şubat 2019 tarihleri arasında Edip Burhan Kapalı Spor Salonunda yapılacak şampiyona için hazırlıklar son sürat devam ediyor. 
Merkezi Mersin’de bulunan Türkiye Arnis Kali Escrima Federasyonu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Erbatan, 2012 yılından bugüne kadar çok sayıda Türkiye şampiyonası düzenlediklerini belirterek, “Dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılım sağladık. Devlet desteği almadan kendi öz imkanlarımız ve sponsorlarımızın desteği ile gerçekleştirdiğimiz bu faaliyetler ülke gençlerini farklı bir spor branşı ile tanıştırdık. Bu spor branşı ile gençlere sporu sevdirme, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırma, yapılan şampiyonalara katılım sağlayarak ne denli başarılı olduklarını göstermek amaçlarımız arasındadır” dedi. 
1-2 Şubat tarihinde gerçekleşecek olan Arnis Kali Escrima Open Türkiye Şampiyonası ardından Open Dünya Şampiyonası da Mersin’de organize edeceklerini açıklayan Erbatan, “2019 Arnis Kali Escrima spor branşının yılı olacaktır. Bu denli iki büyük şampiyona yurtiçinden ve yurt dışından çok sayıda sporcuya ev sahipliği yapacak. Bu şampiyonalar sayesinde Mersin ilinin doğal güzellikleri gözler önüne serilerek tanıtımı yapılacaktır. Çok sayıda sponsorumuz bu spor branşının ülkeye kazandırılması anlamında destek vermektedir. Yurtdışında Türkiye Arnis Kali Escrima spor branşında varlık göstermesi 2012 yılından bugüne kadar yaptığı çalışmalarla mümkün olmuştur. Arnis Kali Escrima Open Türkiye Şampiyonası’nın en iyi ‘Savaşçısı’ belirlenecek. Dünya tarihinde ilk defa bir kişi Escrimador unvanına sahip olacak. Bu şampiyona en iyilerin buluşacağı bir Arenadır. Mersin bu şampiyonaya hazır. Kendine güvenen herkesi bu arenaya bekleriz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA