HORTUM SERALARI VURDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HORTUM SERALARI VURDU!


 

Mersin’in Bozyazı ve Anamur ilçelerinde şiddetli yağışın ardından oluşan hortumlar nedeniyle çok sayıda muz ve çilek serası yıkıldı.

GİZEM EKİCİ

Mersin’in Bozyazı ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve etkisini artırarak sürdüren şiddetli yağışın ardından denizde oluşan hortum, sahile yakın yerlerdeki muz ve çilek seralarını vurdu. İlçeye bağlı Çubukkoyağı, Ağzıkara, Tekmen ve Karaisalı mahallelerinde etkili olan hortum nedeniyle çok sayıda sera yıkıldı. Kullanılamaz hale gelen muz ve çilek seralarında büyük hasar oluşurken, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de hasar tespit çalışmalarına başladı. Ayrıca, ilçede elektrik direklerinin yıkılması nedeniyle bazı mahallelerde elektrik kesildi.

Öte yandan, Anamur ilçesinde de Malaklar ve Kaşdişlen mahallelerinde etkili olan hortum nedeniyle muz ve çilek seraları zarar gördü.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Çiftçinin yaşadığı mağduriyet için ilk harekete geçen kurum Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü oldu. İl Müdür Yardımcısı Mustafa Nevzat Zayim, Bozyazı İlçe Müdürü İsmail Remzi Bardak, beraberindeki ekipler ile birlikte Bozyazı ve Anamur ilçelerinde 4 ayrı hortum sebebiyle oluşan afet neticesinde seralar ve ürünleri zarar gören Tekeli, Tekkmen ve Beyreli mahallelerinde incelemelerde bulundu. Hasar tespitlerine başlandığını bildiren yetkililer, bunların  en kısa zamanda tamamlanarak gerekli mercilere iletileceğini aktardı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA