İYİ PARTİ’DEN GREVDEKİ İŞÇİLERE DESTEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İYİ PARTİ’DEN GREVDEKİ İŞÇİLERE DESTEK


 

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı’nca, Milletvekili Behiç Çelik’in katılımıyla Kristal-İş Sendikası ile İzocam arasında ki anlaşmazlık sonrası greve çıkan işçiler ziyaret edildi.

 Partiden yapılan açıklamaya göre; İl Başkanı Servet Koca, İl Başkan Yardımcısı Hande Eren, İl yöneticisi İsmail Hakkı Ulasoglu’nun yer aldığı heyet, grev çadırını ziyaret ederek, Kristal-İş Tarsus Şube Başkanı Ahmet Yasin Özdemir, diğer şube yöneticileri ve İzocam işçisi üyeler ile görüştü.

İYİ Parti Mersin Heyeti grev çadırında işçilerle birlikte çay içerek, işçilerin süreçle ilgili talep ve beklentilerini dinledi. Heyet adına İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik grevdeki işçilere hitaben yaptığı konuşmada, İYİ Parti’nin her zaman işçilerin sesi olacağını, bu grevin Meclis çatısı altında da, parti sözcüleri aracılığıyla gündeme getirileceğini ifade etti. 
Çelik, “Taraflar arasındaki görüşmeler sırasında idari maddeler konusunda uzlaşı sağlansa da konu ücret hususuna gelince taraflar arasında uzlaşı sağlanamadı. Şirketin kar etmediği ve süre gelen ekonomik krizin sebep olarak gösterildiği görüşmelerde İzocam’ın sendikaya vermiş olduğu ücret zam teklifi de geri çekildi. Bunun yanı sıra sendikalaşma sürecinde işten çıkarılan işçilerin geri alınması talebi de kabul edilmedi.
Çalışan işçi vatandaşlarımızın aldığı ikramiyelerin maaşın içerisinde gösterilmeye çalışması, enflasyonun yüzde 20,3 olduğu ülkemizde, böylesi bir ekonomik durumda önerilen zam oranın bu oranın yüzde 7’sine tekabül eden 185 TL olmasını vicdansızlık olarak görmekteyiz. Oranlar arasında uçurum vardır. Enflasyonun pazarlığı olmamalıdır. İşçinin hakkı verilmelidir” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA