“HEM ÇİFTÇİ HEM TÜKETİCİ MUTLU OLABİLİR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HEM ÇİFTÇİ HEM TÜKETİCİ MUTLU OLABİLİR”


 

CHP Milletvekili Cengiz Gökçel, “Doğal afetlerden veya olağanüstü şartlardan dolayı geçici olarak ithalat yapılabilir ama tarımı planlayıp, küçük çiftçiyi destekleyip ülkemizde ürettiremiyorsak burada bir yanlış, burada bir sıkıntı var” dedi.

Haber Merkezi

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Milletvekili Cengiz Gökçel, “Doğal afetlerden veya olağanüstü şartlardan dolayı geçici olarak ithalat yapılabilir ama tarımı planlayıp, küçük çiftçiyi destekleyip ülkemizde ürettiremiyorsak burada bir yanlış, burada bir sıkıntı var” dedi.

Sözlerine tarımdan gelen, hala çiftçilik yapan biri, 11 yıl Ziraat Odası başkanlığı yapmış biri olarak konuştuğunu söyleyerek başlayan CHP’li vekil, doğal afetler veya olumsuz gelişmelerden dolayı insanlarımızı kaliteli ve ucuza doyurabilmek için ithalat yapılabileceğini ifade etti. Gökçel, “Ama biz tarımı planlayıp, küçük çiftçiyi destekleyip ülkemizde ürettiremiyorsak burada bir yanlış, burada bir sıkıntı var. Bizim söylediğimiz bu” şeklinde konuştu.

ÜRETİCİ 70 KURUŞA SATARKEN TÜKETİCİ 10 LİRAYA TÜKETEMEZ

Geçtiğimiz sene soğanın fiyatının marketlerde 10 liraya kadar çıktığını hatırlatan CHP Mersin Milletvekili, üretici 70 kuruşa satarken tüketicinin 10 liraya tüketmemesi gerektiğini, böyle durumlara müsaade edilmemesi gerektiğini söyledi.

Yaşanan bu sıkıntının, tarımda yapısal bir değişimin tesis edilmesi gerekliliğini gösterdiğini öne süren Gökçel, bugünkü ekonomik koşullarda üreticinin de tüketicinin de korunması gerektiğinin altını çizdi.

HEM ÇİFTÇİYİ HEM TÜKETİCİYİ MUTLU ETMEK MÜMKÜN

Tarım politikasının, çiftçilerin güçlü üretici birlikleri ve güçlü tarımsal kalkınma kooperatifleri çatısı altında birleştirilmesi olması gerektiğini savunan CHP’li Gökçel, üretimin yıllık ihtiyaca göre planlanarak, çiftçiyi kazançlı tutacak şekilde desteklenerek yapılması halinde bugün konuşulan sorunların hiçbirinin konuşulmayacağını iddia etti.

Tarım sorunlarını çözmüş, gıdalarını kaliteli ve ucuza tükettiren ülkelerde bu dönüşümün gerçekleşmiş olduğunu vurgulayan CHP’li vekil, bu ülkelerde hem çiftçinin hem de tüketicinin mutlu olduğunu söyledi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA