AKİB, KANADA HEYETİNİ AĞIRLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKİB, KANADA HEYETİNİ AĞIRLADI


 

AKİB, bir dizi temaslarda bulunmak üzere kente gelen Kanada heyetini ve Kanada büyükelsini ağırladı.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nden (AKİB) yapılan açıklamaya göre, Kanada Büyükelçisi Sayın Christopher Cooter, Kanada Tarım Bakan Yardımcısı Sayın Fred. J. Gorrell, Kanada AAFC (Agriculture and Agri-Food Canada) Direktörü Evan Levıs ve Kanada Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Sayın Pınar Atakanlı’nın yer aldığı Kanada Heyeti, birlik genel sekreterliğini ziyaret etti.

Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra, bakliyat sektörünün ileri gelen temsilcileri toplantıda yer aldı. Kanada Heyetinin, Türkiye-Kanada ticari ilişkilerini geliştirmek ve ihracatçı-ithalatçı firmaların sorunlarını belirlemek için gerçekleştirdiği ziyaret hakkında konuşan Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, “Sektör için verimli bir toplantı oldu diyebilirim. Kanada’yı temsil eden üst düzey yetkililer, ticarette yaşanan sorunları ve geliştirilmesi gereken noktaları ilk ağızdan duyma fırsatı buldular. Umarım bu toplantı, devam eden ticari ilişkilerimizi bir adım öteye taşımamız konusunda bir milat olur” şeklinde konuştu.

İKİ TARAFIN TİCARET HACMİNİ KAZAN-KAZAN YAKLAŞIMI ARTTIRACAK

Ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kanada Tarım Bakan Yardımcısı Fred. J. Gorrell, “Kanada, gıda ürünleri ticaretinde dünyada öncü ülkelerden. Tarım ürünlerindeki ticaret hacmimiz, ithalat ve ihracat neredeyse yarı yarıya olmak üzere yaklaşık 130 milyar dolar. EDC (Export Development Canada), ihracata destek veren bir kurum olarak Türkiye ile ticaret hacmimizin genişlemesinde kilit rol oynayacaktır. Bu kapsamda, öncelikli hedefimiz Türkiye ile olan ticari ilişkilerimizi en üst seviyeye taşımak. Bakış açımız, kazan-kazan politikası üzerinde yoğunlaşmakta. Bu nedenle, ticarette yaşadığımız mevcut sorunları bertaraf etmek için hem Kanadalı hem de Türk yetkililerle müzakere aşamasında olduğumuzu ve bu sorunları en kısa sürede çözüme kavuşturmak için çabalayacağımızı belirtmek isterim.” şeklinde konuştu. Gerçekleştirilen ziyaretin akabinde Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, Büyükelçi Christopher Cooter’a günün anısına hediye takdiminde bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA