“O’NU BİZDEN ALAN KARANLIĞI ER YA DA GEÇ DAĞITACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“O’NU BİZDEN ALAN KARANLIĞI ER YA DA GEÇ DAĞITACAĞIZ”


 

26 yıl önce Ankara’daki evinin önünde arabasına konan bombanın patlaması sonucu katledilen Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, Mersin’de karanfillerle anıldı

SONER AYDIN

Ankara’daki evinin önünde 26 yıl önce arabasına konan bombanın patlaması sonucu katledilen Gazeteci Yazar Uğur Mumcu için, CHP Mersin İl Örgütü tarafından anma etkinliği düzenlendi. Uğur Mumcu için Atatürk Parkı içindeki Uğur Mumcu Anıtı önünde düzenlenen törene, çok sayıda partilinin yanı sıra, sivil toplum kuruluşu temsilcileri yoğun katılım gösterdi.

Burada CHP adına kısa bir açıklama yapan il sekreteri Necla Bugay, Mumcu’yu katledilişinin 26. yılında minnet, sevgi ve saygıyla andıklarını söyledi. Mumcu’nun verdiği hak, hukuk ve adalet mücadelesinin bugün de yollarını aydınlattıklarını dile getiren Bugay, “O’nu bizden alan karanlığı er ya da geç dağıtacağız. ‘Bir tuğla çekerseniz yıkılır’ dedikleri o duvarları yıkacağız. Özgür, aydınlık yarınlara ulaşacağız. Bu duygu ve düşüncelere, katledilişinin 26. yılında değerli gazeteci ve aydın Uğur Mumcu’yu ve onun şahsında tüm basın şehitlerimizi saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

“OCAK AYI DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMA ZAMANIDIR”

Anmaya katılan sivil toplum kuruluşları adına ise Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şube Başkanı Sacide Uluğ ise, “Ocak ayı toplumsal hafızamızı yoklama zamanıdır. Ocak ayı, acıları bal eyleyerek, Atatürk Devrim ve ilkelerine, üniter devlet yapımıza, hukukun üstünlüğüne, insan hak ve özgürlüklerine, demokrasiye sahip çıkma zamanıdır” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından park içinde Uğur Mumcu Anıtı’na karanfil bırakıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA