ÖDÜLLERE DOYMAYAN BAŞKAN KOCAMAZ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖDÜLLERE DOYMAYAN BAŞKAN KOCAMAZ


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 1994 yılında ilçe belediye başkanlığı görevine geldiğinden bu güne kadar kente sayısız ödül kazandırdı.

Mersin’i her alanda marka kent haline getirme konusunda gerçekleştirdikleri çalışmalar ile gerek Tarsus Belediyesi’ndeki, gerekse de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığındaki görev süresi boyunca birçok ödüle layık görüldü. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Mersin’de hayata geçirdiği projelerle hem dünyadan, hem de Türkiye’den kazandığı sayısız ödül ile şehrin büyümesi ve gelişmesi noktasında bir atılım gerçekleştiren Başkan Kocamaz ödüle doymadı.

YILIN BELEDİYE BAŞKANI: ‘BURHANETTİN KOCAMAZ’

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türk Dünyası Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Nusret Mayın Gemisi'ni restore ettirip, müze olarak Türk kültürüne kazandırmasından dolayı ‘Türk Dünyası Özel Hizmet Ödülü’ne layık görülürken, Türk dünyasına yaptığı katkılar nedeniyle de Kosova Doğruyol Teşkilatı’nın ‘Özel Hizmet Ödülü’nü aldı. Tarsus ile kardeş şehir olan Almanya'nın Langen Kenti'nin en büyük ödülü olan ‘Altın Onur Nişanı’nı alarak ulusal çaptaki başarılarını tescilleyen Başkan Kocamaz, Türkiye'deki birçok kuruluş, dergi ve gazete tarafından da ‘Yılın Belediye Başkanı’ seçildi.

5 YILDIZLI BÜYÜKŞEHİR

Tarsus Belediye Başkanlığı görevinde kalite çalışmalarına başlatan Başkan Kocamaz, ‘Türkiye Mükemmellik Ödülü’nü belediyeye kazandırdı. Başkan Kocamaz’ın Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde sürdürdüğü çalışmalar sonucunda ise ‘Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız Belgesi alınırken, MESKİ Genel Müdürlüğü’nde ise ‘Türkiye Mükemmellik Ödülü’ kazanıldı.

Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız Belgesi, İstanbul’da gerçekleştirilen ve ‘Sürdürebilir Ortak Gelecek’ teması ile düzenlenen KalDer 27. İstanbul Kalite Kongresi’nde Başkan Kocamaz tarafından alındı.

EN BAŞARILI KENTSEL TASARIM PROJESİ DE BÜYÜKŞEHİR’İN

Mezitli ve Yenişehir İlçeleri Sahil Alanı Kentsel Tasarım Ödülü’nü bünyesine kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Altın Kentler Platformunca gerçekleştirilen ve kentlerin gelişmişlik göstergelerinden biri olan Golden City Awards 2017 yarışmasında ‘En Başarılı Kentsel Tasarım Projesi’ seçilerek ödül aldı.  34 üye belediyenin 100 projeyle başvurduğu ‘Sağlıklı Kentler Birliği 2016 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri’ yarışmasında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Evsel Katı Atıklardan Elektrik Üretimi’ başlıklı projesi Jüri Özel ödülüne layık görüldü.

‘ÇEVRECİ TESİS’

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin teşebbüsüyle başlatılan ve örnek işletmeleri cesaretlendirmek amacıyla verilen Çevreci Tesis Ödülleri kapsamında, teknik ve idari şartnameleriyle şekli belirlenerek İNTE A.Ş.’ye ihale edilen, projelendirilmesinde, inşaatında ve uygulamasında Büyükşehir Belediyesi’nin yönetsel görevi olan ve Mersin genelindeki yaklaşık 800 sağlık kuruluşunun tıbbi atıklarının toplanarak sterilizasyonunun gerçekleştirildiği Mersin Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, 'Çevreci Tesis' ödülü aldı.

Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği tarafından engellilik ve erişilebilirlik ile ilgili sosyal farkındalığın artırılması konusundaki çalışmalar ve farkındalık projeleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde ‘Küresel Sosyal Farkındalık Ödülü’ verildi. Büyükşehir Belediyesi bu alanda ödül alan beş belediyeden biri oldu. 

BÜYÜKŞEHİR GUİNNESS REKORLAR KİTABI’NA ADINI YAZDIRDI

Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında dünyada ilk kez düzenlenen ve geri dönüşüm konusunda dünya çapında farkındalık yaratmak amacıyla oluşturulan 'Guinness En Çok Kişiyle Geri Dönüşüm Sembolü' ile Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı. 7 Haziran'da gerçekleşen rekor denemesi, Londra'da bulunan Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'ndan olumlu sonuç alınca Büyükşehir Belediyesi Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazandı.

7 ÖDÜLLÜ VR MERSİN

Büyükşehir Belediyesi tarafından 272 noktada yapılan hava, kara, gece-gündüz çekimleri ile dünyanın her yerinden internet aracılığı ile Mersin’in sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel değerlere hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaşma imkânı sunan sanal tur projesi VR-Tekno Mersin projesi, aldığı ödüllerle başarısını kanıtladı. Sanal tur projesi VR – Tekno Mersin, bugüne kadar dünya çapında ‘En İyi Travelbydrone.Com Videosu Ödülü’, ABD´de düzenlenen W3 Awards 2016 yarışmasında aldığı  ‘Mobil Sayfa ve Aplikasyon Seyahat Dalı’nda dünya ikinciliği, 'Online Videolar Seyahat Dalı'nda gümüş ödül olan dünya ikinciliği, 'Turizm Web Siteleri Dalı’nda dünya ikinciliği, ABD´de düzenlenen Davey Awards 2016 yarışmasında 'Seyahat Web Siteleri Dalı'nda dünya ikinciliği ve EMITT 2017 Fuarı 'Destinasyonlar' dalında 'En İyi Teknolojik Stant Ödülü’nü alırken, son olarak da Silver Lake Tour Film Festival'de (SILAFEST-2018) The Blue Danube Turizm Filmleri Özel Yaklaşım Ödülü'ne layık görüldü.

BAŞARI ÖDÜLLÜ KENT MÜZESİ PROJESİ

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen ve 2016 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması sonuçları gerçekleştirilen jüri toplantısıyla belirlendi. 69 belediye; 82 uygulama ve 61 proje dalında toplam 143 proje ile 2016 yılında yarışmaya başvurdu. Yarışma jürisi değerlendirmeleri sonucunda Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü'nün yanı sıra, 2 jüri özel ödülü, 8 proje, 8 uygulama ve 8 süreklilik, 42 başarı ödülü belediyelere verildi. Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Müzesi Projesi ise Başarı Ödülüne layık görüldü.

SAYISIZ ÖDÜL BÜYÜKŞEHİR’İN BÜNYESİNE KAZANDIRILDI

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Transist 2017 Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’nda ‘Toplu Taşımada Güvenilirlik’ birincilik ödülüne layık görüldü. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, engelli ve dezavantajlı bireylere yönelik hayata geçirdiği projeleri ile 14-16 Haziran 2016 tarihleri arasında New York’ta yapılan Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’ne Taraf Devletler 9. Toplantısı’nda Erişilebilirlik Ödülünü almaya hak kazandı.

‘İDEAL KENT ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ’ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN OLDU

2018 yılında Fransa’nın Strazburg kentinde Avrupa Konsey Binasında gerçekleştirilen Uluslararası İdeal Kent Ödülleri töreninde kente ve kent halkına pozitif katkı sunan proje, uygulama ve fikirlerin layık görüldüğü ’İdeal Kent Araştırma Ödülü’ Büyükşehir Belediyesi’nin oldu.

DAİMİ ONURSAL BAŞKAN ‘KOCAMAZ’

Başkan Kocamaz, Malezya’da düzenlenen ‘Kardeş Şehirler Turizm Kurultayı’na katıldı. Kurultayda ‘Kardeş Şehirler Birliği Daimi Onursal Başkanı’ ilan edilen Başkan Kocamaz, 11-14 Eylül tarihleri arasında Malezya’da yapılan Kardeş Şehirler Turizm Kurultayı’nda, Dünya Kardeş Belediyeler Birliği’nin kurucu başkanı oldu ve ‘Kardeş Şehirler Birliği Daimi Onursal Başkanı’ unvanını aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA