SALKIM DOMATES YÜZ GÜLDÜRDÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SALKIM DOMATES YÜZ GÜLDÜRDÜ


 

Mersin’in erdemli ilçesinde, salkım domates üreticisinin yüzünü güldürdü.

Haber Merkezi

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Erdemli Ziraat Odası (EZO) Başkanı Rasim Şahin, geçen yıl aynı dönemde güz döneminde dikilen salkım domatesi fiyatının 3 liraya giderken bu yıl aynı dönemde 4 liradan alıcı bulduğunu söyledi. “Başta üreticiler olmak üzere bu sektörden kazanç elde eden herkesi sevindiriyor’’ diyen Şahin, salkım domateslerinin iç piyasa talebini karşılamakta zorlandığını ancak yine de Irak, Romanya ve Suriye’ye de ihracatının yapıldığını belirtti.  Rasim Şahin, yaptığı açıklamada, “Salkım domates geçen yıl aynı dönemde 3 liraya satılırken bu yıl 4 liraya alıcı buluyor. Tane domates ise başta İsrail ve Kuzey Irak’a ihraç ediliyor ve 3 lira 40 kuruştan satılıyor. Salkım domatesi özellikle büyük marketlerin müşterileri tercih ediyor. Domatesin talep ediliyor olması hem bizleri hem de üreticilerimizi sevindiriyor. İhracatın daha fazla olması bizleri daha fazla” diye konuştu.
Rekoltenin düşük olmasına rağmen kalitenin çok yüksek olduğunu vurgulayan Rasim Şahin şöyle konuştu: “Erdemli genelinde 27 bin dekar alanda örtü altı serada domates yetiştiriciliği yapılmaktadır ve yaklaşık 216 bin tona yakın da üretim sağlanmaktadır. Bu rakam ülke ve bölge ekonomisine limon üretiminden sonraki en büyük katma değerdir. Bu yıl hem yaylalarda hem de sahildeki seralarda yetiştirilen domateslerimiz iyi para etti çiftçimiz borçlarını temizledi. Limon piyasası çiftçiyi üzer iken domates piyasası ise yüz güldürdü. Yani domates güldürdü limon üzdü. Üretimde tek sıkıntımız girdi maliyetlerinin yüksek olması. Domates fiyatları iyi gidince girdi maliyetini dengeliyor. Ben tüm çiftçilerimize bereketli ürünler, bol kazançlar diliyorum.’’ 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA