ESNAF DERDİNİ ANLATABİLMEK İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESNAF DERDİNİ ANLATABİLMEK İSTİYOR


 

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Mersin ESOB’u ziyaret etti. Ziyarette esnafın talebi belediyede derdini anlatabileceği bir ‘Esnaf Masası’ birimi kurulması oldu.

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim kurulu Başkanı Talat Dinçer’i ziyaret etti.

Bir grup partilinin de eşlik ettiği Büyükşehir Başkan adayı Vahap Seçer’i  Birlik girişinde karşılayan Başkan Dinçer, daha sonra Vahap Seçer’le birlikte makam odasına geçti. İl merkezinde kurulu çok sayıda oda başkanının da hazır bulunduğu ziyarette CHP adayı Vahap Seçer’e hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Dinçer; “Zorlu bir aday belirleme sürecinin ardından CHP Genel Merkezi, daha önce ilimizde milletvekili olarak görev alan, parti tabanında sevilen bir isim olan ve esnafımızın da yakından tanıdığı sayın Vahap Seçer’de karar kıldı. Biz kendisine hayırlı olsun dileklerimizi iletip, başarılar diliyoruz” dedi.  
CHP’nin geçmişte oda başkanlarına getirilmek istenen iki dönem kısıtlamasını Anayasa mahkemesine taşıyarak iptal ettiğini hatırlatan Başkan Dinçer, “Bu anlamda esnaf teşkilatı adına bu çalışmasından dolayı CHP’ye tekrar teşekkürlerimizi iletiyoruz” diye konuştu. Konuşmasının devamında esnaf ve sanatkarların yereldeki sorunlarının yüzde 90’ının belediyelerle olduğunun altını çizen Başkan Dinçer, “Esnaf teşkilatımız çok geniş bir aile. Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar örgütlü bir kuruluşuz. Bu bağlamda yereldeki bütün işlemlerimizin yüzde 90’ını belediyeler oluşturuyor. Esnaf ve sanatkarlarımızın hak ve menfaatlerinin korunması adına seçilmeniz halinde Büyükşehir bünyesinde bir Esnaf Masası kurmanızı talep ediyoruz. Bizler biliyoruz seçilmeniz halinde biz gibi çok geniş  bir alana hizmet vereceksiniz. Esnafımız her aradığında sizinle görüşemez. Ama bizleri sizlere buluşturacak sorunlarımızı sizlere ulaştıracak bir Esnaf Masası kurmanız halinde kesimimizin sorunlarına çözüm üreteceğinize inanıyoruz. Yine merkez ilçe ve diğer ilçelerimizde meclis üyesi olarak görev almak isteyen esnafımıza destek olmanızı bekliyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Dinçer, “Bizler sizleri önümüzdeki günlerde tüm ilçe oda başkanlarımızın da hazır bulunduğu ve sorunlarını iletebileceği platformda esnafımızla buluşturmak istiyoruz ve bu bağlamda takvimi size bırakıyoruz. Bize uygun bir takvim vermeniz halinde biz Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar tüm ilçelerimizde kurulu esnaf oda başkanlarımızla sizleri buluştururuz. Belki sizi herkes tanıyordur ama siyasi fikirlerinizi ve çalışmalarınızı öğrenmek isteyen, kendi fikirlerini sunmak isteyen, sorun ve önerileri olan başkanlarımız olacaktır. Bu bağlamda tarihi size bırakarak bir buluşma günü belirlemenizi istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer’de  esnafın yanında kendini evinde gibi hissettiğini belirterek, “Çok teşekkürler sayın Talat Başkanım. Burada kendini evimde gibi hissediyorum. Sizler esnaflıktan gelen bir karaktersiniz. Esnafın temel özeliği hoşgörülü olması, güler yüzlü olması, sıcak kanlı olmasıdır.  Siz bunları bizlere sundunuz. Bende esnafın içerisinden gelen biri olarak en iyi diyaloğ kuracak kesim olarak sizleri görüyorum. Çünkü esnafın sorunlarına ve çözüm önerilerine hakimim” dedi. Başkan Dinçer’in Esnaf Masası konusunu çok makul bir istek olarak niteleyen Vahap  Seçer, “ Sizlerin tespit edeceği bir ismi atayacağım bir Esnaf Masasını şimdiden kurulmuş bilin” dedi. Seçilmesi halinde en çok önem verdiği bir diğer konunun sanayi siteleri olduğunu aktaran Seçer, “Kentimize beş bin işyeri kapasiteli her biri ikiyüz ile bin metrekare arasında değişen büyüklükte sanayi sitesi ihtiyacı var. Bizler bu bağlamda  ilk etapta beşyüzü  Akdeniz’de, Bin tanesi Yenişehir, bin tanesi de Mezitli’de olmak üzere  her biri 200 ile bin metrekare arasında değişen iki bin beş yüz işyeri kapasiteli sanayi siteleri kurma planımız hazır. Ben bu konuyu çok önemsiyorum ve bunu hayata geçirmek için gerekeni yapacağım” dedi. Bunun yanı sıra ihtisas ticaret merkezlerinin de kentimize kazandırılması  gerektiğini kaydeden Vahap Seçer, “Mersin’in en büyük şanssızlığı bir planın olmayışı. Ben kendime inanıyor ve güveniyorum. Diğer belediye başkanlarımızında art niyetli olduğuna inanmıyorum ama ben bu konulurda daha yetenekliyim ve bunları hayata geçireceğim” şeklinde konuştu.
Oda başkanları daha sonra kesimleriyle ilgi sorunları Başkan adayı Vahap Secer’le paylaştılar. Ziyaret oda başkanlarıyla toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA