YILIN İŞ İNSANLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YILIN İŞ İNSANLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI


 

MESİAD tarafından bu yıl 12’incisi düzenlenen ‘Yılın İş İnsanı’ ödül töreni Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

SONER AYDIN

Mersin Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) tarafından geleneksel hale getirilen Yılın İş İnsanları Ödül töreni kent protokolünün yoğun ilgili gösterdiği törenle gerçekleştirildi. Çok sayıda iş insanının katıldığı törene, Mersin Valisi Ali İhsan Su, AKP ve CHP’li vekiller, belediye başkan ayaları MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin ve yönetim kurulu üyeleri, TÜRKONFED Başkan Vekili Süleyman Sönmez, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Hamit İzol, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş insanları katıldı.

“İFLAS EDEN VE KONKORDATO İLAN EDEN İŞLETMELER, BERABERİNDE BİRÇOK FİRMAYI AĞIR ŞEKİLDE ETKİLEDİ”

Törenin açılış konuşması yapan MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, “Çeyrek asırlık bir ömrü gerisinde bırakan MESİAD,  Mersin’in önemli oranda katma değer ve üretim sağlayan 167 üyesi ile bölgenin ekonomik omurgasını oluşturmaktadır. Türkiye’nin en önemli limanına sahip olan Mersin’de hayata geçmeyi bekleyen projelerin hayata geçmesi bölge ekonomisine ivme kazandıracaktır. Yerel Yönetimler ve yöneticiler, kent için konfora değil refaha yönelik sosyal belediyecilik anlamında bir adım öne çıkıp, kentin planlama ve yatırımlarını göz ardı etmemelidir. Kent bütçesine hakim olup, hizmette eşit yaklaşım sergilemelidirler. Planlamalarda sanayi, turizm, lojistik, liman ve serbest bölge alanlarına önem verilmesi, ulaşımın yapılaşma olmadan önce 30-40 yılı planlayarak yapılmasını öneriyoruz. Belediyelerimiz, işletmelerin, yatırımcıların ve istihdam sağlayan her kesimin yanında olup, çözüm üretmelidir. Kentimizin merkezindeki ekonomik ömrünü tamamlamış konutların, ada ve semt bazında kentsel dönüşümün başlamasına belediyeler öncülük etmelidir. Bir kez daha belirtmek isteriz ki; sefaletten mutluluk doğmaz. Çok sevdiğimiz kentimizin güzelleşmesi ve ülkemizin kalkınması için üstümüze düşen birçok görevi yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. İş insanları gücünü toplumdan alan; toplumun verdiği enerji ile topluma değer katan bireylerdir. Bizler toplumsal değerleri ve toplumsal ihtiyaçları gidermek için çaba göstermekteyiz. Yani bizim için hedeflerin bittiği tek yer, yeni hedeflerin başlangıcıdır. Geride bıraktığımız yıllar, özellikle siyasi ve finansal olaylar açısından çok hareketli geçti. Dünyada gümrük ve ticaret savaşlarına bağlı korumacı yerelleşme politikaları neticesinde birçok ülkede finansal sorunlar yaşanmaya başladı. Dünya piyasalarındaki dalgalanmalar, ülkemizde de piyasaları ve birçok işletmeyi etkilemiştir. Bu durumda iflas eden ve konkordato ilan eden işletmeler, beraberinde birçok firmayı ağır şekilde etkilemiştir. Çukurova Bölgesel Havalimanı, Taşucu-Çeşmeli otoyolu, Tarsus-Kazanlı Kıyı kesimi turizm yatırımları, Adana Mersin Hızlı tren demiryolu gibi yavaşlayan projelerin hızlandırılması, kent ve bölge ekonomisine katkı sunacaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından yılın iş insanlarına ödülleri verildi. Ödül töreni toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA