RESSAM ERGEN, KADINI TUVALE YANSITTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RESSAM ERGEN, KADINI TUVALE YANSITTI


 

MTSO Sanat Galerisi’nde, Ressam Ceren Yonuk Ergen’in ‘kadın’ isimli sergisinin açılışı gerçekleşti. Mersinli sanatseverlerin beğenisine sunulan sergide, bir taraftan kadın kavramı tuval üzerinde irdelenirken, diğer taraftan kadının varoluş süreci anlatıldı.

Ressam ve aynı zamanda Mimar olan Ceren Yonuk Ergen, (Mersin Ticaret ve Sanayi Odası) MTSO Sanat Galerisi’nde ‘Kadın’ isimli resim sergisi açtı. 20 adet eserin yer aldığı sergi, aynı zamanda sanatçının ikinci kişisel sergisi. Kadın kavramının irdelendiği serginin açılışına, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergi açılışında konuşan Ressam Ceren Yonuk Ergen, kadın kavramını renk ve nesnelerle harmanlayarak, kültür, toplum ve aile içerisindeki sosyal farklılaşmasını anlattığını söyledi. Sergi çalışmalarına fikir olarak doktora öğrencisiyken başladığını anlatan Ergen, bugün bu sergiyi açmaktan mutlu olduğunu belirtti.

Öğrenimini Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı’nda özel doktora öğrencisi olarak tamamladığından bahseden Ergen, mezuniyetinin ardından üç yıl memuriyet hayatının olduğunu, sonrasında ise radikal bir kararla kendi atölyesini açtığını kaydetti. Çalışmalarını burada sürdürdüğünü aktaran Ergen, sanatla hep iç içe olmaya çalıştığını ve bugün sevdiği işi yaptığını söyledi. Soyut ve kavramsal eserler üzerinde çalıştığını dile getiren Ergen, eserlerinde taş, toprak, saç, çerçeve gibi farklı enstrümanlar da kullandığını belirtti.

Sergisinde imge olarak kadın kavramını, renk ve nesnelerle plastike edilerek kültür, toplum ve aile içerisindeki sosyal farklılaşmasının resmedildiğine dikkat çeken Ergen, şunları söyledi:

“Söz konusu resim çalışmalarımın özünde kadının kendi içinde taşıdığı var oluşuna yönelik irdelenmesi ve kavramsal olarak plastik olana dönüştürülmesi yer alıyor. Koyu, sıcak, soğuk, geniş ve sert renk planlarının kullanılması ile ruhun, içinde bulunduğu mücadeleyi; taş, toprak, saç gibi doğal nesnelerle tarihsel süreç içerisindeki köktenliğini, değişkenliğini ve gelişimini vurguladım. Örneğin kırmızı ile doğurganlığı, beyaz ile erişkinliği, siyah ile ölümü, taşlar ile yapısallığı, bireyselliği, toprak ile var oluşu, saçlar ile sonsuzluğu simgeleştirdim.”

“Sosyo-kültürel ortam kadın kavramının ortaya konmasında etkili olmuştur” diyen Ergen, serginin kadın kavramıyla bağdaştırılmasının nedenlerinden birisinin, kadının toplumsal bir varlık olduğunun herkes tarafından bilinmesi olduğunu söyledi.

7 Şubat tarihine kadar açık kalacak sergi, Pazar günü hariç, hafta içi 08.30-18.00 saatlerinde, Cumartesi günü ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA