‘TARIM SİGORTASI YAPTIRSALARDI’ DİYEREK GEÇİŞTİRECEK MİSİNİZ?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘TARIM SİGORTASI YAPTIRSALARDI’ DİYEREK GEÇİŞTİRECEK MİSİNİZ?”


 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin’de şiddetli derecede sağanak ve fırtınadan dolayı tarımsal alanların sular altında kalması ve seraların büyük oranda zarar görmesi sonucu mağdur olan çiftçilerimizin sorunlarını meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Başarır, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği önergesinde; “Mersin İlinde tarımsal faaliyetlerde bulunan ve hayatlarını idame ettirmekte zorlanan çiftçilerimizin zararları karşılanacak mıdır? Yoksa “tarım sigortası yaptırsalardı” diyerek geçiştirilecek midir?” sorusunu yöneltti.

“MERSİN’İN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMESİ KAÇINILMAZ”
Başarır yazılı olarak verdiği soru önergesinde; “15 Ocak 2019 Salı akşamı başlayıp Çarşamba günü de devam eden şiddetli sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Mersin’in hemen hemen her ilçesindeki vatandaşlarımız büyük maddi zarara uğramıştır.
Mersin’in hemen hemen tüm ilçelerinde tarımsal faaliyetlerde bulunan ve zaten geçimini zor sağlayan, ürünleri para etmeyen çiftçilerimizin ekili alanları sular altında kalmış, seraları büyük oranda zarar görmüştür.Yaşanan bu büyük felaket dolayı Mersin’in afet bölgesi ilan edilmesi kaçınılmazdır” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:
Yaşanan bu büyük felaketten dolayı Mersin’i afet bölgesi olarak ilan edecek misiniz? Etmeyecekseniz gerekçeleri nelerdir?
Mersin İlinde tarımsal faaliyetlerde bulunan ve hayatlarını idame ettirmekte zorlanan çiftçilerimizin zararları karşılanacak mıdır? Yoksa “tarım sigortası yaptırsalardı” diyerek geçiştirilecek midir?
Yaşanana bu felaketten dolayı bölgede zarar, ziyan tespiti yapılmış mıdır? Yapılmışsa sonuçları ne olmuştur? Yapılmamışsa ne zaman yapılması düşünülmektedir?”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA