KADINLARDAN PROJE KAPANIŞ SERGİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLARDAN PROJE KAPANIŞ SERGİSİ


 

Türkiye’nin ilk ve tek güdümlü 6 Sosyal Destek Programı Projesinden biri olan; “Akdeniz Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi” büyük bir başarı elde etti. Proje kapsamında Akdeniz Belediyesi’ne bağlı 4 mahalle evinde kurs ve eğitim alan yüzlerce kadının ortaya çıkardığı birbirinden güzel el emeği göz nuru

Akdeniz Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, belediye tarafından hazırlanıp, Mersin Valiliği öncülüğünde “2017 Yılı Sosyal Destek Programı (SODES)” kapsamında teklif edilen ve Kalkınma Bakanlığı’nca onaylanıp finanse edilen projenin başlangıç tarihi 1 Kasım 2017; bitiş tarihi 31 Ekim 2018 olarak belirlenmişti. Yoğun ilgi gören Akdeniz Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi, 3 aylık uzatmanın ardından 31 Ocak 2019 tarihinde sona erecek. Proje kapsamında, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce düzenlenen kapanış töreni, kursiyerlerin birbirinden farklı el emeği göz nuru eserlerinin beğeniye sunulduğu sergi ve renkli gösterilerle gerçekleşti.

KADINLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinliğe, Mersin Vali Yardımcısı Abdülhamit Erguvan, Akdeniz Belediyesine kayyum olarak atanan kaymakam Muhittin Pamuk, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu , İlçe Milli Eğitim, İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, Belediye Başkan Yardımcıları, eğitmenler ve kursiyerler katıldı. Adanalıoğlu, Çay, Çilek ve Karaduvar mahalle evlerinde eğitim alan kursiyerlerin giyim, biçki, dikiş–nakış, takı-tasarım, resim, ebru ve mozaik, seramik, ahşap oyma ve boyama ürünleri; protokol üyeleri ve sergiyi görmeye gelenlerin hayranlığını kazandı. Etkinlikte, mahalle evleri kreşlerinde eğitim gören miniklerin ve Kafkas Halk Dansları topluluğunun gösterisi de büyük beğeni topladı. 


“AKDENİZ’DE MESLEKİ KURSLARA, SOSYAL, KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE AĞIRLIK VERDİK”
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Muhittin Pamuk, meslek ve beceri edindirme kurslarının önemine dikkat çekerek, “Akdeniz Belediyesi olarak, temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra özellikle sosyal ve kültürel hizmetlerin de önemli olduğunu düşündük. Akdeniz ilçemiz yoğun göç alan, farklı etnik köken ve düşünceden insanımızın, bir arada huzur içinde yaşadığı bir yer. Göç dolayısıyla Mersin’e gelen toplumsal kesimlerin kent ile uyumunun önemli bir sorun olduğu değerlendiriliyor. İşte buradan hareketle sosyal ve kültürel etkinliklerin ve bu tür merkezlerin sayısının az olduğu düşünüldüğünde, bu etkinlikleri çoğaltmak adına Akdeniz Belediyesi olarak SODES Projesini geliştirdik” dedi. 

“KURSİYER SAYIMIZI YÜZDE 100 ORANINDA AŞTIK”
Çocuklu kursiyerler için tüm kurslarda kreşler de açtıklarını kaydeden Pamuk,  “Kurslarımız beklentimizin çok üzerinde yoğun bir ilgi gördü. Projenin başında bin kursiyer hedeflemiştik, ancak bin 700’ün üzerinde kursiyerimiz kurslara katıldı. Dolayısıyla kurs ve kursiyer sayımızı yüzde yüz oranında aştık” diye konuştu. Pamuk, konuşmasının ardından protokol üyelerine; Mahalle Evleri’nde eğitim alan kursiyer kadınların yaptığı birbirinden güzel eserlerden birer tane hediye etti. Serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Pamuk ve beraberindekiler, el emeği ve göz nuru seçkilerden oluşan sergiyi gezdi. 

AKDENİZ ÇOKLU EĞİTİM MERKEZLERİ PROJESİ HAKKINDA…
Akdeniz Belediyesi’nce hazırlanan, 1 yıl süreli ve 2 milyon TL bütçeli proje sayesinde, kurslar için mahalle evlerine gerekli olan demirbaş ve temrinlik malzemeler temin edildi. Ayrıca her mahalle evinde kreş sınıfları açıldı ve kütüphaneler oluşturuldu. Adanalıoğlu’nda 20 bilgisayarın yer aldığı bir bilgisayar sınıfı kuruldu.  Bütçesi 2 milyon lira olarak belirlenen ve 3 ay daha uzatılarak toplam 15 ay devam eden Akdeniz Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi’nin 1 milyon 350 bin lirası kullanıldı. Akdeniz Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi sayesinde ulaşılması hedeflenen kursiyer sayısı bin 50 olarak belirlendi. Ancak kurs ve eğitimler her yaş ve kesimden yoğun bir ilgi gördü. Nitekim projenin sürdüğü 15 aylık süreç içinde ulaşılan toplam kursiyer sayısı, belirlenen hedefin çok üzerine çıkarak bin 343’ü kadın ve 428’i de çocuk olmak üzere toplamda bin 771 kişi oldu. Kurslarda eğitim alan kadınlar, yaptıkları el emeği ürünlerle aile geçimlerine de katkı sağlarken, bu 4 merkezde okuma-yazma kursları da verildi. Ayrıca 3-6 yaş çocuk kreş odaları da oluşturulup 428 çocuğun kreşlerden faydalanması sağlandı. Böylece çoklu eğitim merkezlerinden hem anne hem de çocukları aynı anda faydalanabilme ve zamanlarını değerlendirme imkânı buldu. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA