“İNSANLIĞI UTANDIRACAK TASARIDAN DERHAL VAZGEÇİLMELİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İNSANLIĞI UTANDIRACAK TASARIDAN DERHAL VAZGEÇİLMELİ”


 

Tepkiler üzerine 3 yıl önce geri çekilen, ‘çocuk istismarcısına evlilik affı’ düzenlemesinin yeniden Meclis’e gelmesine tepkiler sürüyor. Baro Başkanı Yeşilboğaz, çocuk evliliklerini ve istismarını meşrulaştıran tasarının kabul edilemez olduğunu söyleyerek, “Vazgeçin” çağrısı yaptı.

Meclis’e sunulan Nüfus ve Vatandaşlık tasarısında yer alan hükümler ile müftülüklerde kılınacak nikah kararının çocuk istismarı, çocukların zorla evlendirilmesi ve tecavüz evliliklerinin önünün açılacağına dair eleştiriler devam ediyor. 

Son olarak konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, düzenlemenin yeniden gündeme gelmesinin, çocuk gelinleri ve çocuk istismarını meşrulaştıracağını söyledi. 
Yeşilboğaz, “Bu tasarı Kasım 2016’da Meclis’e getirilmiş, ancak tepkiler üzerine geri çekilmişti. Dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘Düğün yapılmış, dernek yapılmış, gelmişler, hediyeleri takmışlar, resmen evlenmişler’ diyerek önergeyi savunmuştu. Yeniden gündeme getirilen bu akıl almaz tasarı; çocuk gelinler, çocuk istismarı ve çocuk cinayetlerinde dünyada ilk sıralarda yer alan ülkemizde bu sorunların daha da artmasının önünü açacaktır.  Ülkemizdeki en önemli toplumsal sorunların başında yer alan, çocuk gelinlerin ve çocuk istismarının önüne geçmek için etkin mücadele etmesi gereken hükümetin, istismarı ve küçük yaşta evlilikleri meşrulaştıracak yasal düzenlemeyi meclise taşıyacak olması akıl tutulmasıdır.

“DEVLET ÇOCUKLARI KORUMAKLA YÜKÜMLÜDÜR”
Devlet çocukları korumakla, onların insani ve evrensel değerlere bağlı yurttaşlar olarak yetiştirilmesinden sorumludur. Ancak, tacizi ve tecavüzü meşrulaştıran söz konusu önergenin yasalaşması durumunda, kız çocukları her türlü taciz ve tecavüze karşı korunmasız bırakılacak, eğitimden koparılarak küçük yaşta evlendirilmelerine yol açılacaktır. Bu konuda Mersin Barosu başta olmak üzere, tüm barolar ve ilgili sivil toplum örgütleri etkin mücadeleler gerçekleştirirken, hükümetin çocuk istismarcılarına evlilik affını getirmek istemesi, asla kabul edilemez. Çocuk Hakları Sözleşmesi ve Uluslararası Sözleşmeye imza atmış olan ülkemizin,  bu tasarıyı meclisten geçirmesi demek; çocuk haklarının çiğnenmesi, çocuk gelinlerin, çocuk istismarının ve çocuk cinayetlerinin artması, çocukların eğitim hakkının elinden alınması demektir. Çocuk yaşta evlilik suçtur. Bu suçu meşrulaştırmayın” ifadesini kullandı.

“ÇOCUKLARIN EVLENDİRİLMESİ CİNAYETTİR”
Çocukların evlendirilmesinin cinayet olduğunu belirten Bilgin Yeşilboğaz, “Çocukların geleceğini karartan, istismarcıların özgür bırakılmasını sağlayacak, insanlığı utandıracak bu düzenlemeden derhal vazgeçilmeli; tüm siyasiler, barolar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar sessiz kalmayıp tepkisini dile getirmelidir. Çocuğun evlendirilmesi vahim olaydır, istismarcısı ile evlendirilmesi ise daha vahim bir olaydır. Çocuğun istismarcısı ile evlendirilmesi evlilik değil, cinayettir. Böyle bir uygulamanın ileride başımıza neler açabileceği çok iyi hesaplanmalıdır.  Siyasilerin aklını başına toplayıp, çocuk gelinlerin, istismarının ve cinayetlerin önünü açacak, çocuklarımızı karanlığa gömecek bu felakete dur demesi gerekmektedir. Herkesi çocuk gelinler konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA