MERSİN KABUSU YAŞADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN KABUSU YAŞADI


 

Mersin’de etkili olan kuvvetli fırtına ve sağanak yağış hayatı felç etti. Fırtınada çok sayıda ağaç, tabela ve bank yerinden sökülürken, şiddetli yağış nedeniyle de yollar sular altında kaldı.

SONER AYDIN

Mersin'de önceki günden itibaren etkili olan sağanak yağmur, öğleden sonra kendini şiddetli fırtınaya bıraktı. 
Meteorolojinin de bildirdiği gibi kentte 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/sa) kuvvetli fırtına, zaman zaman 10 kuvvetinde (105 km/sa) tam fırtına ve yağmurlu bir afet yaşandı. Yollar, seralar, bahçeler, evler ve işyerleri sular altında kalırken, fırtınada çok sayıda ağaç, tabela ve bank yerinden söküldü. 
Boyları 10 metreyi bulan dalgaları çekmek için birbirleriyle yarıştı. Özellikle Atatürk Parkı, Kültür Parkı'nda deniz ile kara birleşirken, deniz suları Adnan Menderes Bulvarı'nda yolu trafiğe kapattı. Açıkta bulunan gemiler demir atarak fırtınanın dinmesini beklerken, balıkçı barınağında bulunan gemiciler ise zor anlar yaşadı. Fırtına nedeniyle oluşan dev dalgaların teknelerini batırmaması ve su almaması için büyük çaba harcayan vatandaşlar, teknelerinin karaya vurmaması için uğraştı. 

TOPLAM 1436 OLAYA MÜDAHALE!
Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, 13 ilçenin tamamında 47’si suda kalan araçları kurtarma olayı olmak üzere toplam 786 adet ihbarlı ve ihbarsız olaya müdahale etti. MESKİ ekipleri de 1250 personel, 300 araç ile toplam 650 olaya müdahale etti.  Böylece Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve MESKİ ekipleri ile toplam 1436 olaya müdahale edilmiş oldu. 
Kentin ana yollarını basan sular nedeniyle otomobillerinin içinde mahsur kalan vatandaşlara itfaiye ekipleri yardım etti. Oluşturulan kriz masası koordinasyonunda bütün belediye ekipleriyle olumsuz koşulları ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar sürdürüldü. Ekipler zorda kalan vatandaşların yardımına koşarak olası kayıpları engellemek için görev başında bekledi. Özellikle Adnan Menderes Bulvarı sahilinde deniz taşması ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda fırtınadan kaynaklanan ağaç devrilmesi gibi sıkıntılar en aza indirilmeye çalışıldı.

BİR EV ÇÖKTÜ!
Felaketin verdiği zararı en aza indirebilmek için ekiplerini görevlendiren Büyükşehir Belediyesi, devrilen ağaçları kaldırma, tehlike arz eden tabelaları kaldırma, su çekme, yolda mahsur kalan araçları kurtarma ve meydana gelen göçüklere müdahale etme gibi tüm güvenlik önlemlerini aldı. Bozön Köyü’nde meydana gelen meydana gelen heyelan sonucu ise bir ev çöktü ve göçük altında kalan 1 vatandaş yaralı olarak kurtarıldı. 

“KABUS GİBİ BİR GECE GEÇİRDİK” 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da il genelinde etkili olan yağışlar dolayısıyla yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek adına Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Kocamaz, sosyal medya hesabında, yaşanan olaylar karşısında, "Kabus gibi bir gece geçirdik" açıklaması yaptı. Kocamaz, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; "Denizde mahsur kalanlar, yıkılan sera ve barakalar, patlayan camlar, denizin kudurması sonucu oluşan dev dalgalarla sahildeki korkulukların ve yapılan düzenlemelerin hasar görmesi, ağaçların devrilmesi, Adnan Menderes Bulvarı’nın deniz taşması sonucu sular altında kalması ile yolun iki taraflı trafiğe kapatılması, ev ve iş yerlerini suların basması ve daha bir sürü hasar ve olumsuz görüntüler. Rabbim beterinden korusun. Büyükşehir Belediyesi elemanları sabaha kadar ayakta ve teyakkuzdaydı. Yağmur ve fırtına halen etkisini sürdürüyor. Dileğimiz can kaybının olmaması. Herkese, hepimize geçmiş olsun. Rabbim yar ve yardımcınız olsun."

KOCAMAZ SAHİLDE İNCELEMELERDE BULUNDU
Kent merkezinde yaralar sarılmaya çalışılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, suların yola taştığı Adnan Menderes Bulvarı’nda incelemelerde bulundu. MESKİ ve itfaiye ekiplerinin eşlik ettiği Başkan Kocamaz, sahilde temizleme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

AFETİ FIRSATA ÇEVİRDİLER!
Mersinliler afetin yaralarını sarmaya çalışırken, bazı vatandaşlar afeti fırsata çevirdi.  Mersin’de yaşanan fırtına ve yağmur afetinin zararları meydana çıkmaya başladı. Kent merkezinde ufak çaplı hasarlar oluşurken, sahilde korkunç manzara oluştu. Dalga boyunun 5 metreye kadar çıktığı sahil bandı boydan boya odun parçaları ile doldu. Denizin karaya fırlattığı ağaç parçaları yoksul vatandaşlar için kışlık odun oldu. Afeti fırsata çevirmek isteyen vatandaşlar sahile koşarak ağaç parçalarını toplayarak evine götürdü. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA