ÇOCUKLARA, ÇOCUK HAKLARI EĞİTİMİ VERİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇOCUKLARA, ÇOCUK HAKLARI EĞİTİMİ VERİLDİ


 

Mersin İl Çocuk Hakları Koordinatörlüğü tarafından merkez Mezitli ilçesinde bir çocuk kulübünde çocuklara, çocuk hakları ve koruma sistemleri konusunda eğitim verildi.

Mezitli’de faaliyet gösteren bir çocuk kulübünde gerçekleştirilen eğitime, 10-15 yaş arasındaki 55 çocuk katıldı. Çocuk koruma sistemleri ve haklarının anlatıldığı eğitimde, çocukların tehlike anında ulaşabilecekleri başvuru merkezleri konusunda bilgilendirme yapıldı.

İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı, eğitimle ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuk haklarının temel ilkelerinden olan koruma, gelişim, katılım ve yaşama hakları konularında çocuklarımızı bilgilendirdik. Özellikle çocuklarımız yüksek yararlarının gözetilmesini istiyor. Bizler de çocuklarımızın temel haklarının her aşamada uygulanmasını istiyoruz. Çocukların çocukluklarını yaşayabileceği oyun alanlarının sayısının artırılmasının bekliyoruz” dedi.

Sarı, çocuk haklarının tanıtım faaliyetlerinin öncelikle çocuk kulüplerinden başlayarak yaygınlaştırılması gerektiğini de söyledi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA