HAYATINA SPOR KAT! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAYATINA SPOR KAT!


 

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce ilk kez hayata geçirilen “Yeni Bir Tesis Keşfet, Hayatına Spor Kat Projesi" başladı.

2018-2019 sezonunda ilk kez Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce başlatılan Ortaokul 5., 6. ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik hayata geçirilen “Yeni Bir Tesis Keşfet, Hayatına Spor Kat Projesi" kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 17. Akdeniz Oyunları'nda ilimize kazandırılan Olimpik Yüzme Havuzu'nda başlayan program kapsamında; Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, Şube Müdürleri Osman Yıldızbakan, Metin Koçak ve Önder Öztürk'ün de katılımıyla Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi, Olimpik Cimnastik Salonu, Servet Tazegül Spor Salonu ve Tenis Kompleksi öğrencilere gezdirilerek tesislerde yapılan faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce hayata geçirilen projeyle; çocuk ve gençlerin 
ilimizde kullanılan spor tesislerini tanıyarak sporla tanıştırılıp sevdirilmesi, kırsal kesimlerde yaşayan ve bulunduğu yerin dışına çıkmamış maddi imkanları yetersiz olan çocukları tesislerle buluşturmak, spora başlama yaşında olan çocuklara tesislerde verilen spor branşlarının tanıtımlarını yaparak spora özendirilmeleri ve yetenekli çocukların keşfedilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılarak toplumda spor kültürünün oluşturulması hedefleniyor.
Proje hakkında bilgi veren Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle koordineli bir şekilde yürütülen bu projede; okul müdürlükleriyle birlikte gerekli tanıtımların yapılarak günlük minimum 50 öğrencinin projeye katılım sağlanmasının amaçlandığını söyledi. Hedeflerinin, spora başlama yaşındaki çocukları spor tesisleriyle tanıştırmak olduğunu belirten Akyar, bütün çocukları ve gençleri 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında kentimize kazandırılan spor tesislerinden faydalanmaya çağırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA