MİLLET İTTİFAKI BELEDİYE MECLİSİNDE KAZANDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİLLET İTTİFAKI BELEDİYE MECLİSİNDE KAZANDI!


 

Büyükşehir Belediyesi Denetim Komisyonu’nda boş kalan koltuğa Millet İttifakı adayı CHP’li meclis üyesi seçildi. MHP’li aday ise Cumhur İttifakı’ndan umduğunu bulamadı.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 48, komisyon raporlarına ait 1 ve gündem dışı 6 olmak üzere toplam 55 madde görüşüldü.
Mecliste Büyükşehir Belediyesi Denetim Komisyonu seçimi ile İhtisas Komisyonlarına üye seçimi yapıldı. Denetim Komisyonu’na CHP’den Bayram Gönenler, İYİ Parti’den Kerim Tufan, AKP’den Kerim Kıcıman ve MHP’den Hikmet Koç aday gösterildi. 5 kişiden oluşan komisyona beşinci isim olarak CHP’den Mehmet Güney ve MHP’den Mustafa Çakır aday gösterildi. CHP’li Güney, İYİ Parti ve CHP’nin toplam 33 oyunun tamamını alırken, MHP’li Çakır ise toplam 37 sandalyesi bulunan AKP ve MHP’den sadece 27 oy alabildi. 

GÜNLÜK YAKLAŞIK 6 BİN LİTRE AKARYAKIT TASARRUFU!
MESKİ Mobil Uygulama sunumundan sonra bir konuşma gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 2014’ten bu yana gerek MESKİ’de, gerek Büyükşehir’de teknolojinin her türlü nimetinden vatandaşımızı faydalandırmak istiyoruz. İnşallah Çarşamba günü Dinamik Kavşak Sistemleri ile ilgili de yine bir sunum yapılacak. Şu anda hazırlanan bu yeni sistemle şehir merkezinde 67 kavşakta düzenleme yapıldı ve bunlar hizmete tam manasıyla girdiği andan itibaren yaklaşık her kavşakta 28 saniye gibi bir avantaj sağlanacak. Kavşaklar trafiğin durumuna göre kendi kendini idare edecek kameralar aracılığıyla. Günlük yaklaşık 6 bin litre akaryakıt tasarrufu sağlanacak. Bunun yanında her gün 7 ton karbon salınımı da önlenmiş olacak. Bunlar gerçekten bire kentin akıllı sistemlerle idare edilmesi için olmazsa olmaz şeyler. Kurulacak yeni dinamik kavşak sisteminin Türkiye’deki en gelişmiş, en son ulaşım sistemi olacak” dedi.

ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ’NE 300.000 TL’LİK DESTEK
Mecliste, 14 Nisan-02 Mayıs 2019 tarihlerinde, yerli ve yabancı birçok sayıda sanatçı ve grubun iştiraki ile gerçekleştirilecek, Mersin’in sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimi ile Uluslararası tanıtımına katkı sağlayacak olan 18. Mersin Uluslararası Müzik Festivali için 300.000 TL’lik destek sağlanacağı ile ilgili teklif, ilgili komisyona havale edildi.
Zürih’te ‘Dijital Dünyada Kasaba ve Şehir Ortaklıkları’ temalı çalıştay
Mecliste Başkan Kocamaz’ın Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği'nden (TCWTA) alınan davet mektubunda 18-19 Ocak 2019 tarihlerinde İsviçre’nin Zürih kentinde gerçekleştirilecek olan ‘Dijital Dünyada Kasaba ve Şehir Ortaklıkları’ temalı çalıştaya katılması ile ilgili madde oy birliği ile kabul edildi.

ARSLANKÖYLÜ KADINLARIN ADI SAHNEDE YAŞATILACAK
Büyükşehir Belediyesi tarafından Toroslar ilçesi Arslanköy mahallesinde yapılan tiyatro salonunun adının ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi Arslanköylü Kadınlar Sahnesi’ olması ile ilgili teklif de oy birliği ile kabul edildi.

Alınan kararların Mersin ve tüm ilçelerine hayırlı olması temennileriyle Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA