KOCAMAZ: “HEPİNİZİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KOCAMAZ: “HEPİNİZİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, hafta sonu gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerine Toroslar ilçesi ile devam etti.

Partiden yapılan açıklamaya göre, ziyaretlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz’a, İYİ Parti Mersin İl Başkanı Servet Koca ve Toroslar İlçe Başkanı Buğra Sakınç eşlik etti. 

Mersin genelinde dur durak bilmeden ziyaretlerini sürdüren Kocamaz, Toroslar ilçesinin Dalakderesi, Sarnıç, Kepirli, Bekiralanı, Soğucak, Gözne, Ayvagediği, Değirmendere ve Güzelyayla mahallelerini ziyaret etti. Mahallelerde vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılanan Kocamaz, mahalle sakinlerini tek tek dinleyerek onlarla sohbet etti. 

“HİZMET KERVANI YOLA ÇIKTI”
20 yıl Tarsus’ta görev yaptıktan sonra 2014 yılında Mersin’deki vatandaşların destekleri ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldiklerini belirten Kocamaz, “Daha önce Mersin Büyükşehir sınırları merkezdeki 4 ilçeden ibaretti. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren il sınırları ile Büyükşehir sınırları örtüştürüldü ve 13 ilçenin tamamında 509 köyden mahalleye dönüşmüş yerleşim biriminden toplamda 820 mahalleden 13 ilçeden ve 1 milyon 800 bin insandan sorumlu bir belediye başkanı olduk. Merkez dışında Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir yerde bir birimi yoktu. İlk bir yıl yapılanma ile geçti. Bütün ilçelerde Büyükşehir birimlerini oluşturduk. Daha sonra da hizmet kervanı yola çıktı” dedi. 
“5 YIL İÇERİSİNDE ÖZELLİKLE KIRSALDA ÇOK BÜYÜK HİZMETLER YAPTIK”
Cumhuriyet tarihi boyunca çözülememiş birçok problemin bu dönemde çözüldüğünü sözlerine ekleyen Kocamaz, “Muhtarlar bilir. Geçmişte bir köye 300 metre asfalt yapıldığında bir sürü zahmet çekilirdi. Ziyafet çekilir, davul zurna ile siyasetçiler karşılanırdı. Şu anda Büyükşehir Belediyesi bir yerden başladığı zaman sonuna kadar gidiyor ve o güzergâhı tamamlıyor.  Tabi Büyükşehir ana yollardan ve yerleşim birimlerini birbirine bağlayan yollardan sorumlu. Mahalle içi yollar İlçe Belediyeleri’nin görevi. Biz de şu geçtiğimiz 5 yıl içerisinde gerçekten özellikle kırsalda çok büyük hizmetler yaptık. Bunun için eleştirildik de. Ama biz şunu söylüyorduk. ‘Bu toprağın çocukları, bu vatanın kurtuluş mücadelesinde çok etkin rol aldılar. Ama hizmet konusunda maalesef kısır kaldı kırsallarımız. Bu nedenle önce adaleti sağlayalım, eşitliği sağlayalım. Ondan sonra diğer yerlere de bakarız’ dedik. Elbette kent merkezinde de büyük projelere imza attık. Ama bu ilk 5 yıl takdir edersiniz ki hazırlık dönemi olarak geçti” şeklinde konuştu. 

“MERSİN’DE YAŞAYAN İNSANLARIN BARIŞ İÇERİSİNDE YAŞAMASI GAYRETİNDEYİZ”
Mersin’de yaşayan insanların huzur ve barış içerisinde yaşamalarını sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Kocamaz, “İnşallah 31 Mart’tan itibaren Mersin’in en büyük projeleri hayata geçmeye başlayacak. Ama onlara hayata geçmeden önce bizim de 31 Mart’tan geçmemiz lazım. Onun için hepinizin desteğine ihtiyacımız var. Hizmetler önemli, dua almak önemli. Ama hizmetlerden çok daha önemlisi Mersin’de yaşayan insanların huzur içerisinde yaşaması, barış içerisinde yaşaması, Mersin’de yaşıyor olmaktan mutlu olması. Biz bunun gayreti içerisindeyiz” diye belirtti. 

“ESAS GAYEMİZ BELEDİYE’Yİ KURUMSAL HALE GETİRMEK”
Artık Mersin’in adının geçmişte olduğu gibi olumsuzluklarla anılmadığını ifade eden Kocamaz, “Çok şükür Mersin’in adı geçmişte olduğu gibi olumsuzluklarla anılmıyor. Güzelliklerle anılıyor. Görev yaptığımız ve Türkiye’nin de Mersin’in de en hareketli döneminde bütün sıkıntılara rağmen Mersin artık sadece yurt içinden değil, yurt dışından da ödül alan bir Büyükşehir Belediyesi’ne kavuştu. Birleşmiş Milletler’den, UNESCO’dan, Avrupa Birliği’nden bu süreç içerisinde çok ödüller aldık. Tabi bizim buradaki esas gayemiz Belediye’yi de kurumsal hale getirmek ve belediye başkanı kim olursa olsun kişilere bağlı olarak değil, kurumun kendi aklıyla yönetilmesi. Bunun gayreti içerisindeyiz” dedi. 
Toroslar ilçesindeki mahalle ziyaretlerinin ardından Kazanlı mahallesinde yaşayan vatandaşlar ile bir araya gelen Kocamaz Şeyh Yusuf Reyhani Türbesini de ziyaret etti.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA