YEŞİLBOĞAZ, YARGIDAKİ SORUNLARI BAKANA İLETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEŞİLBOĞAZ, YARGIDAKİ SORUNLARI BAKANA İLETTİ


 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Genel Sekreter Av. Adnan Günbay ve Sayman Av. Kazım Yüksel ile birlikte, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü ziyaret ederek, avukatlık mesleğinin ve yargı camiasının sorunlarını dosya halinde Bakan Gül’e sundu.

Barodan yapılan açıklamaya göre, Başkan Bilgin Yeşilboğaz konuşmasında, yargı organlarında nicelik ve nitelikte kalite yükselirse, adalete ve yargıya güvenin artacağını belirterek, yargı içine yuvalanmış cemaatlere karşı daha etkin bir mücadele yapılarak, yargının cemaatlerden temizlenmesi gerektiğini söyledi.

Avukatların il ve ilçelerdeki adliye içerisinde yaşamış olduğu sorunları ve çözüm önerilerini de Bakan Abdulhamit Gül’e aktaran Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Avukatlar hukukun üstünlüğüne yaşamsal önemde katkı sunmaktadır. Avukatlar ve barolar her zaman hukukun, yargının, insan haklarının korunması ve adaletin tesisi için mücadele etmektedir. Avukatlık Kanunu’nun, çağdaş ve amaca uygun şekilde değiştirilmesi, ayrıca hukuk fakültelerinin açılmasının sıkı kurallara bağlanması, avukatlığa kabul ve stajyerlik sınavlarının ivedi olarak getirilmesi önem verdiğimiz taleplerimizdir” diye konuştu. UYAP’ta yapılan güncelleme sonrası yaşanan sorunları da dile getiren Yeşilboğaz, meslektaşlarının bu süreçte karşılaştıkları zorlukların ciddi sıkıntılar yarattığını belirtti. Savcılıkta ve mahkemelerde avukatların yaşadığı sorunları da aktaran Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, sorunların çözümüne ilişkin Adalet Bakanlığı’nın gerekli girişimlerde bulunacaklarının sözünü almış olmalarından mutluluk duyduklarını ifade etti.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNÜN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, samimi ve çözüm odaklı yaklaşımından dolayı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e teşekkür ederek, “Kendisinin avukatlık mesleğini icra etmiş olması ve mesleğimizin sorunlarını biliyor olması nedeniyle, sorunlarımızın çözümüne katkı sunacağına inanıyoruz” dedi. Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise, Adalet Bakanlığı tarafından bu sorunlarla ilgili, Mersin Barosu ile iletişime geçileceğini ve mutlaka sorunların çözümünün takipçisi olacağını belirtti.

Görüşmede Adalet Bakan Yardımcısı Yıldız Seferinoğlu, Adana Barosu Başkanı Veli Küçük ve başkanlık divanı da bulundu


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA